Keresés


Két év múlva érkezik az Akira élőszereplős feldolgozása

Offmedia- 2019.06.04. 15:48
Kanye kedvenc animéje nagyvászonra kerül.
Érkezik a világ talán legismertebb animéjének, az Akira-nak az élőszereplős moziváltozata, méghozzá 2021. május 21-én - jelentette be a filmet forgalmazó Warner Bros.

A filmet a Thor: Ragnarök-ért is felelős Taika Waititi rendezi majd, és várhatóan a John Wick 4-gyel küzd majd meg a nézők figyelméért. A producerek közt Leonardo DiCaprio is ott van. 

Az Akira az egyik legfontosabb manga és anime a világon. Kanye West nagy kedvencének története szerint évtizedek teltek el a Harmadik Világháború kitörése és a Tokiót romba döntő hatalmas robbanás óta. 2019-re a várost újjáépítették, de Neo Tokió gengszterek, terroristák, vallási fanatikusok és motoros bandák polgárháborúk dúlta városa lett. Egy ilyen banda, a Kapszulák vezetője a 16 éves Kaneda is. Csapatának legfiatalabb tagja Tetsuo, akit a többi bandatag állandóan ugrat. A fiú ezért folyton bizonyítani akarja bátorságát, s egy ilyen alkalommal fegyveresek fogságába kerül, akik egy laborba szállítják, ahol mindenféle vizsgálatnak vetik alá. Amikor kiengedik, Tetsuo megváltozik: agresszív lesz, fájdalmai és szörnyű látomásai vannak. Rájön, hogy újfajta képességekre tett szert, egyetlen kézmozdulattal könnyedén tud embereket ölni. S mindez valamiképpen kapcsolatban áll a misztériummal, amit Akirának hívnak. A mérföldkövet jelentő manga ugyancsak meghatározó jelentőségű anime változata forradalmi ötleteivel és képi elemeivel rémisztő "cyberpunk" látomást mutat be a jövőről.

Hozzászólások