Kövess minket

Hiphop

Filo és Valter „Lány” című dalukkal mutatják meg, hogy lehet még izgalmas, csajozós nyári slágert írni

Klip-és dalpremier!

Megosztva

Forrás:

Az Avalon után – igaz Szalai nélkül – újabb, klippel megtoldott kollab dalra ugrott össze az On The Low kiadó soraiból jövő Filo és Valter: a Lány címet viselő könnyed, nyári poptrap banger az OFF Médián hallható és látható először.

A Pachee produceri munkáját dicsérő dal megkapó hangulata mondhatni az egyszerűségében rejlik: a Filo-Valter duó nem énekel és rappel egyébről, mint szerelemről és udvarlásról, de azt remekül és fülsimogató módon teszik, ezzel némi reményt adva, hogy az igencsak elkoptatott “nyári sláger” műfajban rejlik még potenciál. Az atmoszférateremtésről a Jimmy-t is jegyző Büki Balázs rendezte vizuál gondoskodik, ami első képsorai után máris igen magasra teszi a lécet, már ami a külcsínt illeti.
A Budapesten és a Balatonon forgatott videó – melyben az Elevated krú oszlopos tagja, Siaga is kap egy kameót – egyes részei szinte megidézik, 2020-ra aktualizálják és a főváros skateparkjaiba helyezik Larry Clark Kids című filmjének jeleneteit, persze sokkal idillikusabb és könnyebben fogyasztható módon.

Filo egyébként nem csak a deszkán, hanem a vízben is megjelenik, Valter pedig a balatoni naplemente után felgyulladó piros fényekben úszkálva szövegel egy motorcsónak fedélzetén. A klipet a benne feltűnő lányok koronázzák meg, akik ahelyett, hogy fényűző verdák előtt tetszelegnének, üdítően zsáneridegen módon a természetbe olvadva reprezentálják a női szépséget és sokszínűséget. 

[vembed youtube=”4_CTQGwaCtY” ] A klip kapcsán Büki Balázs rendezőnek tettünk fel pár kérdést:

A dalban – címéhez hűen – fontos szerep jut a lányoknak, őket mi alapján válogattátok be, ki felelt a szereplőgárdáért?

A lányokat eredetileg a baráti körből szerettük volna behozni, hogy egy kötetlen hangulatú forgatás legyen. Miután ez nem sikerült, volt akit a skatepark terepszemlén szúrtunk ki és hívtuk el. Az ugyanakkor határozott koncepció volt a fejemben, hogy láthatatlanul az Amerikában történtekre reagálva, egy mindenféle nációból összeállított társaságot mutassunk be, akik együtt érzik jól magukat.

Honnan a deszkaparkos-gurulós, vizes-Balatonos koncepció?

Két kép ugrott be a nyár és a dal kapcsán, egy fülledt deszkapálya és egy piknik a természetben. Az utóbbi a karantén alatti kimozdulásokra és baráti találkozókra volt jellemző. Ezeket próbáltam képi variációkkal feltölteni, aztán előadtam Filónak és Valternek, akiknek tetszett a dolog. 

Forrás:

Forrás:

A klip egy fokkal populárisabb, egy nyári slágerhez passzoló megjelenéssel hódít, mennyiben tér el ez az eddigi munkáidtól?

Nagyon eltér, mert erősen pozitív vibeot szerettünk volna neki, én pedig inkább a melankólia terepén mozgom otthonosabban, de jó, hogy csinálunk mindenfélét.

Igen mutatós helyszínek tűnnek fel a vizuálban, hol zajlott pontosan a forgatás?

A forgatáson egy napot Szigetcsúcson voltunk a Dunaparton, egy nap Deák skatepark. Valterrel pedig 2 naplementét voltunk Balcsin. Neki egyébként egy teljesen külön jelenetet terveztünk, ami az ő karakterével jobban tud működni és az egészet a víz köti össze. A forgatáson a ruha szetteket és a piknik szettjét Kulcsár Nórival és Csősz Mátéval (VV Pampi – a szerk.) együtt találtuk ki és szereztük be. Nagyon köszönöm nekik, hogy ilyen csodás lett.

Vannak esetleg személyes kedvenc képed a klipből? Ha igen, melyik az?

Azt hiszem a kedvenc képem Dominika portréja a vízben. 

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés