Kövess minket

Stílus

Focaccia paradicsommal és rozmaringgal

Ezen a héten egy kicsit pihend ki a húsos ételeket, és válts egy kicsit könnyebbre.

Megosztva

A vegetáriánus ételnek – melyben jelen van a paradicsom zamata – te sem tudsz majd ellenállni. A foccacia paradicsommal és rozmaringgal nemcsak nagyon laktató, hanem nagyon finom is.

Focaccia paradicsommal és rozmaringgal vágott

Fotó: Getty Image / Istock / Europress

Hozzávalók:

–        250 gramm sima liszt

–        180 ml langyos víz vagy tej

–        egy fél élesztő

–        1 teáskanál kristálycukor

–        1 csipet só

–        koktélparadicsom

–        friss rozmaring

–        olívaolaj

A langyos vízbe vagy tejbe tegyél élesztőt, cukrot, egy-két kanál olívaolajt. Keverd össze, és adj hozzá lisztet és sót, majd gyúrj belőle sima tésztát. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. A tepsit sütőpapírral béleld ki, és olívaolajjal kend meg. A tésztát finoman igazítsd el a tepsiben, majd az ujjaiddal egy kevés olívaolajt masszírozz be a tésztába. A megmosott paradicsomokat pedig tetszés szerint nyomkodd be a tésztába. A paradicsom oldalát friss rozmaringgal díszítsd. Tetszés szerint nagyobb szemű sóval is megszórhatod. A focaccia sütési ideje: 20 perc.

Tipp: Tálalhatjátok hidegen és melegen egyaránt, tejföllel is bolondíthatjátok, de ajánljuk leveshez is kenyér helyett. A paradicsomot fekete olívával is helyettesítheted vagy kombinálhatod.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés