Stílus
Focaccia paradicsommal és rozmaringgal
Ezen a héten egy kicsit pihend ki a húsos ételeket, és válts egy kicsit könnyebbre.
A vegetáriánus ételnek – melyben jelen van a paradicsom zamata – te sem tudsz majd ellenállni. A foccacia paradicsommal és rozmaringgal nemcsak nagyon laktató, hanem nagyon finom is.
Fotó: Getty Image / Istock / Europress
Hozzávalók:
– 250 gramm sima liszt
– 180 ml langyos víz vagy tej
– egy fél élesztő
– 1 teáskanál kristálycukor
– 1 csipet só
– koktélparadicsom
– friss rozmaring
– olívaolaj
A langyos vízbe vagy tejbe tegyél élesztőt, cukrot, egy-két kanál olívaolajt. Keverd össze, és adj hozzá lisztet és sót, majd gyúrj belőle sima tésztát. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. A tepsit sütőpapírral béleld ki, és olívaolajjal kend meg. A tésztát finoman igazítsd el a tepsiben, majd az ujjaiddal egy kevés olívaolajt masszírozz be a tésztába. A megmosott paradicsomokat pedig tetszés szerint nyomkodd be a tésztába. A paradicsom oldalát friss rozmaringgal díszítsd. Tetszés szerint nagyobb szemű sóval is megszórhatod. A focaccia sütési ideje: 20 perc.
Tipp: Tálalhatjátok hidegen és melegen egyaránt, tejföllel is bolondíthatjátok, de ajánljuk leveshez is kenyér helyett. A paradicsomot fekete olívával is helyettesítheted vagy kombinálhatod.