Kövess minket

Aztaa

Focista egyeduralom a világ legjobban fizetett sportolóinak elitjében

Tavaly ilyenkor csak második volt, idén viszont már Lionel Messi kereste a legtöbbet.

Megosztva

Forrás:

Hiába is keresnénk Floyd Mayweather nevét a világ legjobban fizett sportolói között, a Forbes által készített legfrissebb kimutatások szerint a bokszoló a tavalyi első helye után idén még az első tízbe (sőt még a top 50-be) sem tudta beverekedni magát. Ott van viszont helyette három labdarúgó a dobogón – ilyen bravúrra pedig emberemlékezet óta nem volt példa a gazdasági magazin által összeállított lista életében.


Kezdjük rögtön a menők közül is a legmenőbbel: az elmúlt 12 hónapban Lionel Messi bankszámlája gyarapodott a leginkább; az argentin zseni 127 millió dollárt hozott össze a Barcában, bár ennek az össszegnek a nagyobbik részét a szponzorációs díják, valamint saját vállalkozásainak bevételei adják. Nem sokkal lemaradva tőle az újdonsült Nemzetek Ligája győztes portugál, Cristiano Ronaldo figyel a második helyen 109 millióval, míg a francia bajnokság legértékesebb játékosa, a brazil Neymar 105 millióval lett harmadik.

A triumvirátust egy bokszoló, a mexikói származású Canelo Alvarez követi a maga 94 milliójával, az ötödik helyen minden idők talán legkiválóbb teniszezője, a svájci Roger Federer „szerénykedik” 93,4 millió dolláros gázsijával.

A rangsort három kosaras zárja: LeBron James 89 millióval a hetedik, a Golden State Warriors csapatával éppen NBA döntőt vívó Steph Curry 79,8-cal a nyolcadik, a sérülése miatt NBA döntőtt éppen nem játszó csapattársa, Kevin Durant 65,4 millióval a tizedik.

Érdekességképpen megemlítjük, hogy hiába a focista hegemónia az élén a Forbes-nál, a legtöbb pénz mégis a hagyományos amerikai sportágakban mozog, így a legjobban az NBA-ban, illetve az NFL-ben lehet keresni.

A teljes listát ITT olvashatjátok.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés