Kövess minket

Sport

Fókuszban: Kobe Bryant

Az idén 35 éves kosarasnak ez az utolsó NBA szezonja. Összeszedtünk nektek pár érdekes dolgot, amit valószínűleg sokan nem tudnak róla.

Megosztva


Keresztnevét szülei kedvenc étterme után kapta

Kobe. Így hívták Philadelphiában azt a japán steakhouse-t, ahova szülei gyakran jártak vacsorázni. Annyira megtetszett nekik a név, hogy később fiúkat is erről nevezték el. A kajálda azóta megszünt. Érdekesség, hogy 2001-ben megváltoztatták a nevét The Answer-re, mert a Philadelphia csapata NBA döntőt játszott épp a Kobe vezette Lakers ellen. A 76ers legnagyobb sztárja akkor Allen Iverson volt, innen a The Answer név. A Philly kikapott a döntőben 4-1-re, a hely neve újra Kobe lett, amíg később be nem zártak.

Középső neve Bean. Ez pedig édesapja becenevéből származik

Joe Bryant gyorsaságáról és emelkedéséről volt híres, amíg kosárlabdázott. Ezért kapta anno a „Jellybean” nevet. És ezért lett a fia, Kobe Bean Bryant.

16 éves koráig nem tudta legyőzni a faterját egy az egyben

Elmondása szerint apja kicsit sem kímélte a meccsek alatt. Többször előfordult, hogy felszakadt a szája az idősebb Bryant könyököse miatt…

Folyékonyan beszél olaszul

A család több évet húzott le Olaszországban, mivel az apuka ott volt profi kosaras. Kobe ekkor még általános iskolába járt. A focit is ekkor kedvelte meg, sőt a mai napig imádja a labdarúgást. Kedvenc csapata az AC Milan, ami az ott tartózkodásuk alatt sikert-sikerre halmozott. A csapat legsikeresebb időszakát élte ekkoriban, hiszen kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, kétszer az Olasz Kupát és egyszer a bajokságot is. Így nem csoda, hogy Kobe nem a rivális Internek szurkolt akkoriban.

Kedvenc focistája Marco Van Basten volt

A holland legenda 90 gólt lőtt az AC Milannál eltöltött évek alatt.

A focipályán általában a kapuban állt

Gyerekként is magas volt már, ezért legtöbbször, ha a barátaival rúgták a bőrt ő kapusként tevékenykedett.

Fiatalon Mike D’Antoni volt a kedvenc kosárlabdázója

És ez nem elírás! Jelenlegi edzője szintén Olaszországban kosarazott, Milánóban. Az ifjú Kobe szinte beleszerelmesedett a játékába. A tökéletes hátvédnek nevezte később D’Antoni-t.

Magic, Jordan, Bird, Russell and Kareem. Ez a valaha volt legerősebb kezdő ötös. Legalábbis szerinte

Ő sem rossz éppen… És még szerény is.

Középiskolában 33-as számmal játszott

Kobe, a Lower Merion suliban tanult és kosarazott. Innen került az NBA-be, a fősikolát kihagyta. Akkoriban, 18 évesen, rekorder lett, mint a legfiatalabb NBA játékos. A Charlotte Hornets csapata draftolta le, de játékjogát rögtön tovább is passzolták a Lakers-nek. Ezt valószínűleg azóta is bánják… Los Angeles-ben viszont a 33-as számot nem választhatta, mert azt Kareem Abdul-Jabbar tiszteletére visszavonultatta a csapat. Így lett aztán 8-as a mezén.

Tizenötször játszott megszakítás nélkül All-Star gálán

Ez azóta is rekord a ligában. 1998-ben volt ott először New york-ban. Azóta az összes gálán szerepelt. Négyszer volt MVP is, ez szintén rekord, melyet Bob Petit-el közösen tartanak.

Imádja Bruce Lee-t

Szerepelt a 2010-es „I am Bruce Lee” című filmben is.

Rágja a mezét, ha kiszárad a szája a pályán

Ha nézel Lakers meccseket, ezt bizonyára több milliószor is láttad már.

Imádja a rappet. Kedvenc emszíje Canibus

Az egyik legalulértékeltebb rappernek tartja, nagy tisztelője, főleg elmés szövegei miatt.

Ő maga is rappel. Régen „The Eighth Man” néven szövegelt

Ez sem véletlen, gondoljunk csak a mezszámára…

Feleségét, Vanessa Laine-t, egy klipforgatáson ismerte meg

Méghozzá saját klipjének a forgatásán. „K.O.B.E.” volt a szám címe, amelyhez a videót készítették. A rendező nem kisebb személyiség volt, mint a legendás Hype Williams. Érdekesség, hogy a klip sohasem került ki a stúdióból. Vanessa egy másik video, a Tha Eastsidaz „G’d Up” miatt volt a forgatási helyszínen, de hála az égnek összefutottak.

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük