Kövess minket

Aztaa

Földönkívülinek adta ki magát egy szegedi férfi, így csalta ki áldozatai zsebéből a milliókat

Mintegy 400 millió forintra tett szert az átveréssel, a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a férfit.

Megosztva

A táblabíróság az 54 éves vádlottat csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Forrás:

A 2012-es letartóztatása előtt egyéni vállalkozóként dolgozó vádlott 2000 őszén költözött Szegedre. Régiséggel kereskedett, valamint vendéglátó ipari egységek, játékgépek üzemeltetésével is foglalkozott. Érdekelni kezdte a bányászati tevékenység is, habár 2004 nyarától nem rendelkezett bányászati joggal, befektetőket keresett meg a fiktív tevékenység finanszírozására.

Valótlanul azt állította, hogy a Mátrában rendelkezik nagy erdőrészekkel, ott állítása alátámasztására be is mutatott területeket, de kért pénzt – többek között – falusi turizmus beindítására, halastó kiépítésére és hivatalos személyek állítólagos lefizetésére is.

Tárgyalásai során felfigyelt azokra a személyekre, akik spirituális tevékenységre, ezotériás kezelésekre és gyógymódokra, valamint ezekkel kapcsolatos előadásokra fogékonyságot mutattak. Ezeknek a személyeknek olyan valótlan világképet vázolt fel, mely szerint ő, mint a túlvilági erők helytartója, a túlvilági erőkkel kapcsolatban vanírja a Szegedi Ítélőtábla.

A megtévesztetteknek azt állította, hogy életük meghosszabbításához, illetve életben maradásukhoz, céljaik eléréséhez anyagi és egyéb próbákat kell teljesíteniük, vagyis a sértetteknek pénzt kellett átadniuk a vádlottnak.

Azok, akik saját forrásból már nem tudták előteremteni a kért összeget rokonaiktól, ismerőseiktől kellett kölcsönöket kérniük, titokba tartva az igazi okokat. A pénz a vádlotthoz került, a sértettek nagy része pedig teljesen elszegényedett.

A vádlott ezekkel a módszerekkel, nem egyszer fenyegetésig és tettlegességig eljutva, 2004 és 2011 között összességében közel 420 millió forintot csalt ki az ország különböző pontjain lakó személyektől.

Az ügyben másodfokon eljáró táblabíróság egy vádpontban felmentette a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés