Kövess minket

Aztaa

Forranak az indulatok Thaiföldön, miután betiltották az online pornót

Megosztva

Forrás:

Thaiföld kormánya a héten bejelentette, hogy betiltottak közel 200 pornográf weboldalt, köztük a legnagyobb online pornóstreamelő honlapot, a Pornhub-ot.

Az ország digitális minisztere, Puttipong Punnakanta elmondta, hogy a tiltást annak érdekében történt, hogy így korlátozzák az online pornófogyasztást, és a szerencsejáték oldalakat, melyek tilosak Thaiföld kiberbűnözéssel foglalkozó törvénye szerint. A tiltás elég érzékenyen érintette a lakosság egy részét, a Twitteren trending is lett a #SavePornhub hashtag, ami nem véletlen, Thaiföldről érkezett ugyanis a Pornhubra a top 20 legtöbb kattintás a világ országai közül. 

A tiltás hírére egy kisebb tüntetés is szeveződött a digitális minisztérium elé, egy pár tucat aktivista “free Pornhub” táblákkal fejezte ki a nemtetszését. Aktivisták szerint felháborító, hogy a kormány bele akar szólni, hogy a lakosság mit nézhet az interneten. A tiltást kikerülő VPN rendszerek használóinak száma 640%-al ugrott meg, miután elérhetetlen lett a Pornhub az országban.

(CNN)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés