Gasztro
Főzésre fel: készíts sült karfiolt borsóval!
Ha nincs ötleted, hogy mi kerüljön a tányérodra, akkor jusson eszedbe a sült karfiol receptje.
Most, hogy itt a zöldségszezon, használd ki, és dobj össze egy egyszerű, de annál ízletesebb ebédet. A sült karfiol elkészítéséhez szükséged lesz: egy kisebb karfiolra, zöldborsóra, kisebb gombákra, sajtra, tojásokra, zsenge hagymára, tejszínre, őrölt keményre és borsra, valamint sóra.
A karfiolt bontsd szét kisebb darabokra, majd körülbelül 5 percig áztasd sós vízben. Vedd elő tepsit, amiben sütni fogsz. Az aljára helyezd a borsószemeket, a szeletelt hagymát, a sózott gombát és a karfiolt. A tojást keverd össze a tejszínnel, sózd és fűszerezd meg, majd öntsd rá a zöldségekre. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a sajt aranybarnára nem olvad.
(zena.sme.sk nyomán)