Kövess minket

Gasztro

Főzésre fel: készíts sült karfiolt borsóval!

Ha nincs ötleted, hogy mi kerüljön a tányérodra, akkor jusson eszedbe a sült karfiol receptje.

Megosztva

Most, hogy itt a zöldségszezon, használd ki, és dobj össze egy egyszerű, de annál ízletesebb ebédet. A sült karfiol elkészítéséhez szükséged lesz: egy kisebb karfiolra, zöldborsóra, kisebb gombákra, sajtra, tojásokra, zsenge hagymára, tejszínre, őrölt keményre és borsra, valamint sóra.

A karfiolt bontsd szét kisebb darabokra, majd körülbelül 5 percig áztasd sós vízben. Vedd elő tepsit, amiben sütni fogsz. Az aljára helyezd a borsószemeket, a szeletelt hagymát, a sózott gombát és a karfiolt. A tojást keverd össze a tejszínnel, sózd és fűszerezd meg, majd öntsd rá a zöldségekre. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a sajt aranybarnára nem olvad.

(zena.sme.sk nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés