Kövess minket

Gasztro

Frappé vagy jegeskávé: tudod, mi a különbség?

Kávé nélkül elképzelhetetlenek a reggelek és a csajos pletykapartyk. Mivel a gőzölgő fekete 40 fokban nem az igazi, ezért érdemes más alternatívák után nézni. A legjobb választás ilyenkor a frappé vagy a jegeskávé, bár a kettő között hatalmas a különbség!

Megosztva


A frappét, melynek gyökere Görögországból ered, a Nestlé egyik alkalmazottja fejlesztette ki. Dimitrisz Vakondiosz, aki részt vett a Thesszaloniki Nemzetközi Kereskedelmi Vásáron, szokásos napi instant kávéját szerette volna elkészíteni, de a vásár területén nem volt lehetősége vizet forralni, ezért a kávéport hideg vízzel keverte össze, majd shakerben rázta, hogy feloldódjon. 1957-ben ezzel a mozdulattal meg is alkotta az első frappé kávét, mely Görögország népszerű nyári italává vált. Kávéjával akkora hagyományt teremtett, hogy az ország nemzeti kávéjává vált.


A jegeskávé hasonlóan készül, mint a frappé, azonban egy apróságban mégis különbözik. A kávét hideg vízzel keverik, melyhez nemcsak jeget, hanem vanília fagylaltot is adnak. A maximális élvezetről pedig a tejszínhab gondoskodik. Ízlés szerint bolondítják fahéjjal vagy kakaóval, esetleg mogyoróval. A meleg nyári napokon a jeges kávét gyakran szervírozzák desszert helyett is.

Foto: Facebook

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés