Kövess minket

Hiphop

Friss, aktivizmusról szóló meglepetésdallal tért vissza J. Cole

Megosztva

Forrás:

Friss dallal jelentkezett J. Cole, a Snow on tha Bluff nevet viselő track az első single a rappertől 2020-ban.

A közel négy perces, melankolikus hangulatú kislemez az amerikai történéseket tekintve nem meglepő módon az aktivizmus kérdését taglalja és a közösségi média szerepét is érinti az aktuális események fényében. A dalban Cole más idővonalát pörgeti, soraival pedig oda-oda szúr Nonamenek, aki korábban nemtetszését fejezte ki népszerű afroamerikai rapperkollégáinak tétlensége és hallgatása miatt George Floyd ügyében.

„Míg szegény feketék az ország egész területén beállnak tüntetni mindannyiunk kollektív biztonságáért, addig a legnagyobbat menő kedvenc rappereitek még egy tweetet sem tesznek ki. Azok most nincsenek sehol, akiknek a komplett életműve a feketék helyzetéről szól.” – posztolta az azóta törölt sorokat Twitterére még május végén a chicagói Noname, felszólalva azon híres, de konkrétan meg nem nevezett mc-k ellen, akik nem álltak ki közösségük és a feketék mellett az Egyesült Államokat lassan egy hónapja lázban tartó ügyben. [twitter]https://twitter.com/TheIgnantOne/status/1273106227711664132[/twitter] Őt tette helyre most a tüntetéseken szintén részt vevő Cole, aki kiemeli, hogy megérti és látja a Chance The Rapperrel is együtt munkálkodó Noname dühét, de nem tetszik neki a hangneme és nem tud eltekinteni attól, hogy mindezt neki is címezhette.

Ha minden igaz, az új dal Cole készülő, de megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkező lemezén, a The Fall Off című projekten is szerepelni fog. A borítóján egy június 4-ei iPhone jegyzettel érkező Snow on tha Buff alább pörgethető. 

[vembed youtube=”OZa3HyVLimQ” ]

(via)
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük