Kövess minket

Aztaa

Füves cigiket osztogatott a grúz elnökjelölt, letartóztatták

„Meglátjuk, mi tesznek a rendőrök” – mondta, mielőtt elvitték a yardok.

Megosztva

Forrás:

Megtartották az első „Kannabisz Legalizációs Fesztivál„-t Grúziában, a főszervezőt viszont végül a rendőrök vezették el. A rendezvényt az ellenzéki Girchi nevű libertáriánus part szervezte, de fesztiválnak nem igazán lehetett nevezni a dolgot, mivel a rendőrök megtiltották a megtartását, így végül csak több száz pártszimpatizáns és néhány tucat riporter jelent meg a helyszínen.

Zurab Japaridze, a párt vezetője nagy támogatója fű grúziai legalizálásának, és az ország NATO és EU csatlakozását is támogatja. Az országban amúgy dekriminalizálták a kannabisz használatát, a termesztés és terjesztés viszont továbbra is illegális, ez akkor is kiderült, mikor Zurab a fesztivál egy pontján egyszer csak elkezdett füves cigiket osztogatni az egybegyűlteknek.


„Amit most teszek az büntetendő ebben az országban. Szükség van arra, hogy legális úton lehessen beszerezni a marihuánát, elvégre az Alkotmánybíróság kimondta, hogy ehhez jogunk van. Mégis megfosztanak ettől a jogomtól. Itt van egy-két joint, odaadom nektek. Ez terjesztésnek számít, lássuk mit tesznek a rendőrök.”

Nem sokkal később letartóztatták.

[vembed youtube=”4NhkYlEnP3I” ](RT, 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés