Kövess minket

Aztaa

Füvezés miatt kell új iskolát keresnie egy tucat balatonfüredi diáknak

A szülők nagyon nem örülnek.

Megosztva

Forrás:

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatónője az utolsó tanítási héten hívta be az irodájába azokat a diákokat, akiket korábban füvezésen kaptak, és közölte velük, hogy ha nem keresnek új iskolát, fegyelmi eljárással ki lesznek rúgva – írta meg az Index.

Az eset előzménye, hogy pár hónappal korábban az iskolai kézilabdacsapat felét füvezésén érték, ezért nem csak a csapatból dobták ki őket, de az egyik tanár feljelentést is tett a rendőrségén. A rendőrök később 30-40 középiskolás otthonában tartottak házkutatást, majd vért és vizeletmintát vettek tőlük, és kihallgatták őket. A 18 év körüli gyerekek kihallgatásán nem vehettek részt a szülők, mindannyian beismerték, hogy füveztek. Az igazgató ezután közöltek velük egyesével, hogy ha maguktól nem mennek el az iskolából, akkor majd mennek fegyelmi eljárás által. A szóban forgó igazgató, Duna Katalin nem egyeztetett a szülőkkel, akiket felháborított az eljárás milyensége. 

A lap Bóka Istvánt, Balatonfüred polgármesterét is megkereste, ő viszont azt mondta, nem tud mit tenni, mivel az önkormányzatoknak már nincs ráhatásuk az iskolai dolgokra, mióta az állam elvette tőlük ezt a jogkört. Az Indexnek nyilatkozott az igazgatónő is, ő mindent tagadott, állítása szerint az emberek csak unatkoznak, és az egész csak egy pletyka.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés