Kövess minket

Hiphop

Ganxsta Zolee imádja Krúbit, de a trap alapokat nagyon rühelli

Megosztva

Forrás: YouTube

Ganxsta Zolee volt az After Sajó Dáviddal nevű zenei beszélgetős műsor legutóbbi vendége, ahol mesélt többek közt a ’90-es évekbeli hiphop kezdetekről, a mai rap zenéhez való hozzáállásáról, és arról is, hogy mennyi ideig bírja még elképzelni magát a színpadon.

Mint ismeretes Ganxsta rock vonalon kezdte a zenélést, de a ’90-es évek elején volt egy pont, ahol nagyon megfogta a rap zene, és egy underground zenei boltban becserélte a rock lemezeit rap CD-kre. A friss szerzemények közt voltak Ice T, Ice Cube, Cypress Hill, és Young Black Teenagers albumok is, igaz később újra megvette a rock lemezeket mert rájött, hogy hiányoznak neki. A Kartel indulása környékén még nem igazán hittek a körülötte lévők a rap zene sikerében, de őt inspirálta a műfaj, el is poénkodott azon, hogy kicsit nyúlt is a pionír magyar rap csapattól, a Megasound System-től. Sokan a fejéhez vágták, hogy 4 embert fog kb. érdekelni a projekt, aztán mégis a rap lett a legnépszerűbb műfaj, habár a 2000-es évek elején szerinte volt egy hullámvölgye a hiphopnak és ezzel együtt a Kartelnek is.

Zolee érintette a modern rap zenét is, elmondta, hogy nagy kedvence a maiak közül Krúbi, de a trap alapokat ki nem állhatja. “A mostani rappel is úgy vagyok, hogy vannak nagyon tehetséges előadók, például ez a Krúbi nekem nagyon tetszik. Valahogy ő bennem érzem azt a tüzet, jó a flow, jó a stílus. Nekem ezekkel a mai alapokkal van bajom, ez a trap világ, én úgy hívom, hogy egérdobok. Az egér a Marsról, hátul a konyhában dobol egy pöcörőn. Miért kell ezt?”- fejtette ki. Sajó meg is kérdezte, hogy nem gondolkodott-e már azon, hogy kipróbálja magát egy trap alapon, de Ganxsta elzárkózott az ötlettől, mert úgy érzi, hogy letett már annyit az asztalra, hogy „ne kelljen beállnia a sorba”. Hasonlóan vélekedik amúgy a freestyle világáról is, amelyben nem akarta sosem kipróbálni magát, mivel szinte neki volt kínos, mikor freestyleozni látott arcokat, akik rengeteg baromsággal töltötték ki az időt.

A most 55 éves zenész még jó ideig turnézni szeretne, úgy érzi, hogy még legalább 20 évig nem fogja lerakni a mikrofont. Alább lehet csekkolni a teljes interjút.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés