Kövess minket

Elektronikus

Gépfegyveres rohamosztagosok lepték el a világ egyik leghíresebb techno klubját, a grúziai Bassiani-t

A klubot most a bezárás fenyegeti.

Megosztva

Forrás:

Grúzia fővárosa, Tbiliszi igazi partidesztináció lett az elmúlt években, köszönhetően a város izmosodó klubkultúrájának. Az olyan szórakozóhelyek, mint a Café Gallery, KHIDI, SPACEHALL, vagy éppen a Bassiani, nem csak a bulizni vágyó, szabadelvű grúz fiatalok mentsvárai, de bizonyos esetekben turistavonzó ékkövei az országnak, melyet a globális elektronikus zenei szcéna is ünnepel.

Ez kerülhet most veszélybe, miután a grúz hatóságok gépfegyveres osztagokat küldtek a Bassiani és a Café Gallery tánctereire egy összehangolt akcióban, melyet 5 ember halála indított be. A szóban forgó fiatalok mind egy egyelőre ismeretlen összetételű drogtól haltak meg, a saját lakásukban. A rendőrség szerint köze lehetett a techno kluboknak a halálesetekhez, annak ellenére, hogy nem az ő területükön hunytak el az illetők. A hatóságok egy három hónapos nyomozás során arra jutottak, hogy a Bassiani és a Gallery is helyet adhat drogkereskedelemnek. Fontos kiemelni, hogy Grúziában zéró tolerancia van a drogok tekintetében, milligrammokért is 8-tól 20 évig terjedő börtönbüntetést lehet kapni. Emiatt aztán tegnap este ellepték a fegyveresek a két klubot, és a hatalmas razzia keretében 8 dílert vettek őrizetbe. Történt mindez pont akkor, mikor a törvényhozás egy liberálisabb drogtörvényről vitatkozott volna.

[instagram]Bip6Sv7g7G7[/instagram]
A razzia közben tüntetések zajlottak a klubok előtt, a résztvevők szerint a rendőrség aránytalanul nagy erővel vonult fel az akcióhoz, és az is elhangzott, hogy a letartóztatott dílerek közt beépített rendőrök is lehettek. Több tüntetőt is őrizetbe vettek, köztük más szórakozóhelyek tulajait, a maradék ember pedig a Parlamenthez vonult. Egy nap leforgása alatt 60 letartóztatás történt, aminek a hivatalos tájékoztatás alapján csak elenyésző része díler, viszont köztük van a Bassiani két alapítója, Tato Getia, és Zviad Gelbakhiani is.

[twitter]https://twitter.com/DFWatch/status/995074234492882946[/twitter]
Ben Klock, Ellen Allien, Etapp Kyle, és rengeteg másik DJ kiállt már a Bassiani mellett, melyet most a bezárás veszélye fenyeget, annak ellenére, hogy a szórakozóhelyen átvizsgálják az embereket belépés előtt, valamint csak 18 év felettieket engednek be. A mai nap folyamán tüntetés lesz a grúz Parlament előtt, eddig közel 15 ezer ember jelezte a részvételét.

(RA, EB)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük