Kövess minket

Stílus

Goku vs. Dermesztő: a hónap végén végre befut a várva várt Dragon Ball Z x adidas társulás első két darabja

Jön a Frieza Saga!

Megosztva

Forrás: 43EINHALB

 A hónap végén érkezik a régóta beígért Dragon Ball Z x adidas kollaboráció – írja a Sneaker Bar Detroit. Az eredetileg nyárra jósolt, jogosan hypeolt lépők a Toei Animation által megálmodott legendás anime fő hacosait a rájuk jellemző jegyekkel hivatottak sneakerek képében reprezentálni.

Közel sem ez az első alkalom, hogy a streetwear -és az anime univerzum találkozik, elevenítsünk csak fel pár társulást a közelmúltból: a japán alapítású Bape a gyökerekhez hűen nem is egy, hanem egyenesen három animés kollabot jegyez, a One Piece és a Pokémon mellett egy szintén Dragon Ballos kollekcióval. A Supreme 2017 őszén a Kanye West kedvencének számító Akira film jeleneteit és szereplőit nyomta textilekre,  de korábban már a hentai-király Toshi Maeda segítségével produkáltak pár bugyiba nyúlós, cicimarkolós pólót is. A hasonlóan japán kötődésű Y3 manga garbót, a Vetements anime inget dobott, a Primitive nevű deszkás brand pedig ugyancsak Gokut és barátait rakta ruhákra. Habár az elcseszett és máig érthetetlenül bugyután összemixelt Supreme logós Dragon Ball mashupok a nagybetűs, netes tömegszemét kategóriát erősítik, eddig többnyire minden ilyen együttműküdésből jó projektek születtek. Pontosan ez igaz a DBZ adidassal való közösködésére is.

adidas ZX 500 RM Goku

Forrás:

megjelenés: szeptember 29.

ár: 170 euró

szerezd meg itt: adidas.com / 43Einhalb

Miután Son Goku bakancsával inspirálta a kora 2010-es évek lányainak egyik legpopulárisabb lábbelijét, bőven tartozott neki annyival a divatvilág, hogy végre saját cipőt szentel számára, az óriási hagyatéka előtti méltó tisztelgés révén. A választás végül az Inikire emlékeztető ZX 500 RM-re esett, ami amellett, hogy narancs-piros-kék-fehér színállásaiban pontosan tükrözi emberünk ruhájának jellemző sziluettjeit, olyannyira részletgazdag, hogy a sorozatból ismert repülő felhőcske és Son dresszén található írásjel egyaránt megtalálható rajta.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

 [vembed youtube=”D0OrU_c5P6g” ]

adidas Yung 1 Frieza

Forrás:

megjelenés: szeptember 29.

ár: 180 euró

szerezd meg itt: adidas.com / 43Einhalb

Frieza, közismert hazai nevén Dermesztő mindig is egy szararc volt, ugyanakkor kétségkívül minden egyes formája irtó menőn mutatott. Ezt használták ki a meglehetősen chunky Yung 1 esetében is, aminek hihetetlenül jól áll ez a lilás-májvás-paszteles árnyalat, a hátulsó és elülső, Dermesztő páncélját idéző szilikon díszítésekről nem is beszélve. A ZX 500 RM-mel szemben abszolút favoritról van szó: sportos, épp kellően formabontó, modernül vintage, és maximálisan Friezához illő.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

 [vembed youtube=”9t8YFtjaLgw” ]

A DBZ x adidas esetében van még valami, ami igazán dicséretre méltó, mégpedig a kifogástalanul profi külső dizájn. Nem elég a sneakerek pontos sokoldalúsága és a karakterek tökéletes reprezentálása, a termékek csomagolása is magáért beszél. A cipősdobozok egyediségére már nem egy cég feküdt rá, jelen esetben főként a “gyűjtsd össze mind” elv bukkan fel, mégpedig annak a felettébb eszmés marketingfogásnak a képében, miszerint az összes, később droppoló darab megvételével egy teljes képet rakhatsz ki az anime szereplőiről, a dobozok összeillesztésével. Na, tehát valahogy így:

Forrás:

A 7 darabos pakk megjelenési ideje négy hónapot fog felölelni, egészen pontosan szeptember végétől decemberig tartóan.

Forrás:

A Friezás, Gokus koraőszi dropot a Son Gohanos Deerupt, és a Cellről mintázott Prophere követi októberben, a Vegeta karakterét alapul vevő Ultra Tech és Majin Buu cipőbe illesztett másaként érkező Kamanda novemberben, míg a végső, Shenlong sárkányból táplálkozó EQT Support Mid ADV Primeknit pedig decemberben debütál majd.

Forrás:

Forrás:

 

Forrás:

 

Forrás:

 

Forrás:

 

Forrás:

 

Forrás:

 

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés