Kövess minket

Aztaa

Gondoltad volna valaha is, hogy a kedvenc mémed főszereplői egyszer majd a magyar kormány plakátjairól fognak visszamosolyogni rád?

Családvédelmi propaganda egy kis nem tudatos mémhumorral fűszerezve.

Megosztva

Forrás:

A 444 egy olvasója szúrta ki a minap, hogy a magyar kormány új plakátjairól bizony igencsak ismerős arcok mosolyognak vissza ránk. Nem akárkikről, az internetet egykor meghódító stockfotós szerelmespárról van szó, igen, ARRÓL a szerelmespárról. Egészen pontosan

a srácról, aki barátnőjével andalgás közben leesett állal egy másik csaj után néz.

A KnowYourMeme szerint a kép 2017. január 30-án vált virálissá, ezután meglehetősen hamar, egészen elementáris erővel tarolta le a netet, így minden elképzelhető verzióban újraértelmezték és átalakításra került – meg merem kockáztatni, hogy mindannyiunk szembetalálkozott már vele legalább párszor élete során.

Forrás: Antonio Guillem

A „Distracted Boyfriend”-ként és „Man Looking at Other Woman”-ként elhíresült stockfotót 2015-ben alkotta meg Antonio Guillem, aki a szóban forgó gerlepár hullámvölgyekkel és boldog pillanatokkal teli kapcsolatának végigdokumentálása alatt talán nem is sejtette, hogy beszédes képén egyszer több millió ember fog jókat kacagni.

És feltételezem az sem fordult meg a fejében, hogy

2019. március 12-étől/13-ától stockfotó-kollekciójának népszerű alanyai majd Magyarország közterein és utainak mentén fognak vigyorogni egy gigantikus „Babaváró Támogatást Kapnak A Fiatal Házasok” felirat és egy magyar zászló mellett.

Forrás: 444

Hogy miért esett a kabinet választása pont rájuk?

A sztori egyszerre kínos és humoros is: tegnap érkezett Budapestre Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-választási csúcsjelöltje, aki azért jött, hogy rendezze a Néppárt és a Fidesz konfliktusát. Hiába volt eddig tele az ország Soros és Juncker képét ábrázoló transzparensekkel, Weber érkezésére gyorsan el kellett tüntetni azokat, és valami kedélyesebbre és kevésbé uszítóra váltani.

A gyorskezű „kreatívok” a plakáteltüntetési hajrában a régi, jól bevált recepthez nyúltak, avagy fejest ugrottak a stock-fotó adatbázisok tengerébe, ahonnan sikeresen kihalászták Guillem egy stockját, pontosan abból a képkollekcióból, aminek a legendás lány után nézős fotó is a része. A mémmé avanzsált párt egyébként lefotózták ilyen, ilyen, ilyen, és ilyen helyzetekben is, ezek mellett pedig a kanapén történő összebújás sem maradhatott el – na, embereink ezt a darabot találták ideálisnak Orbán Viktor évértékelőjén beharangozott „Családvédelmi Akcióterv” népszerűsítéséhez.

Meg kell hagyni, azért nem bocskai mellényes patrióták, sajnos nem hallgatnak Ákost, sem Eddát, nem forgatják Bayer Zsolt géniuszi munkáit, és sajnos még nem szültek öt gyermeket, de azért ez is megteszi, na. 

Forrás: Antonio Guillem

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés