Kövess minket

Gasztro

Grapefruit és fogamzásgátló. Rossz kombináció?

Tényleg rossz lehet? A grapefruitban lévő naringenin valóban hatással van a fogamzásgátlóra?

Megosztva

A grapefruit a legősibb gyümölcsök közé tartozik, amelyről ismereteink vannak. Körülbelül 27 évvel ezelőtt a szakemberek bebizonyították, hogy az egzotikus gyümölcsök befolyásolják a gyógyszerek hatását. A narancstól és a citromtól nem kell félnünk, viszont a grapefruittal teljesen más a helyzet. Ennek következtében vannak olyan országok, amelyek fel is hívják a figyelmet hatásaira.

Az egyik ilyen negatív hatás az, amit a fogamzásgátlóra fejt ki. A citrusfélékben nagy mértékben bioflavonoid naringin, amely a fanyar ízről gondoskodik. A bélben a naringin naringeninné alakul áll, amely gátolja azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a fogamzásgátló lebontásához szükségesek.

Már csak az a kérdés, hogyan érdemes a grapefruitot alkalmazni. Vajon abba kell hagyni, vagy mégis valahogyan megoldható, hogy a fogamzásgátlóval összeférjenek egymás mellett?

A válasz az, hogy nem kell lemondanod egyikről sem, mert a titok az időzítésben van. Reggel vedd be a tabit, és 8 órával később elfogyaszthatsz egy grapefruitlevet, Ha pedig este szeded a tablettát, akkor a reggelt indítsd dzsússzal. A lényeg, hogy a kettő között minimum 5 óra elteljen!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés