Kövess minket

Gasztro

Guinness-rekordot döntött palacsintasütésben egy magyar város

Igen, a palacsintasütésnek is van Guinnes-rekordja, méghozzá Dunaföldváron döntötték meg a hétvégén.

Megosztva


24 óra alatt 48 115 palacsintát sütöttek Dunaföldváron szombaton. Több százan vettek részt a rekordkísérletben, 50 tűzhelyen, egyszerre 3-4 palacsintasütővel sütötték a palacsintákat. Az eredetileg kitűzött cél 40 ezer palacsinta volt, amire körülbelül 1500 kg liszttel, és 50-50 kiló tojással és tejporral készültek, azonban nem tudtak leállni, és még 350 kg lisztet, 5 kg tojásport és 220 liter étolajat használtak fel. Az elkészült mennyiséggel pedig garantáltan bekerülnek a Guinness Rekordok Könyvébe!


A korábbi Guinnes-rekordot egyébként Kevermes tartotta 30 065 palacsintával, ahol a palacsintasütésben verhetetlen plébános, Gyenes Csaba egyszerre 48 palacsintasütővel is zsonglőrködött.

A palacsintasütésnek Dunaföldváron is megvolt már a hagyománya: az utóbbi években a szüreti mulatságon 2-3 ezer palacsintát mindig megsütöttek, ezért is határozták el, hogy akkor már Guinness-rekordot is dönthetnének. Korábban már sikerült egyszer, méghozzá zöldségleves-főzésben: 2004-ben a település irányítószámának megfelelően 7020 adag dunaföldvári zöldséglevest főztek meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés