Kövess minket

Stílus

Gyászol a divatvilág: elhunyt Bill Cunningham

A világ egyik leghíresebb divatfotósa volt, aki nemcsak a New York Times-nak készített páratlan képriportokat a divatvilág legfontosabb eseményeiről, hanem ő volt az első fotós is, aki az utcai divatot megörökítette kamerájával.

Megosztva

Bill Cunningham, aki negyven évig volt a New York Times fotósa, 87 évesen, kórházban hunyt el vasárnap, miután stroke-ot kapott.


Nem is lehet egy cikkben összefoglalni a munkásságát, azt az életművet, amit alkotott és hátrahagyott: “On The Steet” rovatával ő volt az első, aki felfigyelt arra, hogy az utcán keresse a divatot, ne a kifutókon, és megörökítette a New York-iak legjobb szettjeit. Még nyolcvan fölött is ott ült a bemutatókon és fotózott a városban fáradhatatlanul, mert ez volt a szenvedélye – a legenda szerint a munkájáért magazinoktól kapott csekkeket összetépte, mondván, hogy a pénz olcsó, a szabadság és a függetlenség viszont a legdrágább. 


Kék zakójában, biciklivel járta a várost, sasszemmel szúrva ki a legújabb trendeket, amelyekből összeállításokat közölt a magazinban. Első volt a műfajban, ami mostanra az egész világot meghódította, és neki köszönhetjük, hogy mára bárkiből, aki az utcán sétál, lehet öt percre modell és divatdiktátor.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük