Kövess minket

Hiphop

Gyászol a HipHop világa, elhunyt Phife a Tribe Called Quest-ből

Sean P után rövid időn belül másik emblematikus alakját veszítette el a rap zene.

Megosztva

A „Can I Kick it?” című számmal kezdődőtt minden. Legalábbis sokunk számára. Rongyosra hallgattuk, az 1990-ben megjelent, Phife Dawg és Q-Tip álltal vezetett csapat, A Tribe Called Quest, People’s Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm című albumát. Amin, az említett számon kívül még egy trackben, a „Push It Along”-ban tűnt fel az akkor 19 éves Phife.


Azóta eltelt 26 év mialatt, mind a Tribe Called Quest, és két emszíje is fogalommá vált a szakmában. A queensi srácok kimondottan okos és laza szövegeket nyomtak, olyan könnyedén és természetesen, hogy öröm volt hallgatni őket. Zenéjük vibrálása, az egész cucc atmoszférája olyan őszinte volt, hogy rögtön bólógatásra késztette még a legkeményebb boombap arcokat is.

A csapat összesen öt lemezt jelentetett meg, és másodhegedűsből szépen, csendben, ha nem is vezető emszíje, de Q-Tip teljes jogú társává vált Phife. Kollektívájuk sikert-sikerre halmozott, de személyes problémák miatt később mégis feloszlott, így végleg eltűnt a hiphop aranykorának egyik fontos szereplője a színről. Persze csak képletesen, mert az örökségük tovább él, és zenéjük fogódzó lesz mindazok számára, akik szeretik jobban megélni, átérezni azt, amiről a hiphop valójában szól, vagy szólnia kellene.

[vembed youtube=”7P5OI0JpT2s” ]
Malik „Phife Dawg” Taylor, 45 évesen hunyt el a mai napon. Életében csupán egy önálló lemezt adott ki, ha mást nem is, ezt nehezen bocsájtjuk meg neki.

Nyugodjék békében az egyik legnagyobb!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés