Kövess minket

Hiphop

GZA szerint a mai hiphop a kanyarban sincs az „Aranykorhoz” képest

Hiányolja a tartalmas verzéket.

Megosztva

Forrás:

Sokan, sokféleképpen elmondták már a véleményüket a jelenkori hiphop állapotáról, nem kevés esetben egyáltalán nem hízelgő módon. A stílus nagy öregjei előszeretettel ostorozzák a fiatal generációt, mondván nem tisztelik eléggé a műfajt, illetve lezüllesztik a divatos, de valódi tartalom nélküli produkciókkal. A feltörekvők pedig előszeretettel kérik az időseket, hogy ugyan’ ne szóljanak már bele az ő dolgukba, az idő múlik, a zene fejlődik, akár minden más körülöttünk, amúgy sem lehet örökké boombap bítekre utca-rappet tolni.

Egy múlt heti interjúban például a Wu-Tang Clan legidősebb – és egyben leglírikusabb tagja, GZA beszélt arról, hogy a mai hiphop sehol sincs az Aranykorhoz képest, sőt, viccesen megjegyezte, hogy még az ezüst, vagy a bronzkor is simán lekörözi.

„A zene változik, ez mindig így lesz. Nem szeretném a fiatal előadókat, producereket savazni. Valamelyik cucc bejön az újak közül, valamelyik nem. Viszont szövegileg visszafejlődünk, úgy érzem. Mintha az összes szám ugyanarról szólna” – mondta az 52 éves rapper, majd kitért a műfajt övező erőszakhullámra is, Jimmy Wopo és XXXTentacion meggyilkolásával kapcsolatban.

„Remélhetőleg hamarosan vége lesz ennek. A hiphop anno azért indult el, hogy megállítsa az a erőszakot. Most pont az ellenkezője történik. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy végképp elharapóznak az indulatok”.

Mi inkább az elsőként vázolt opcióra szavaznánk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés