Kövess minket

Hiphop

Ha akarta ha nem, szövegírókat küldtek Lupe Fiasco nyakára az Atlantic Records-nál

Ez lenne a siker titka?

Megosztva

Forrás:

Lupe Fiasco immár bő három éve független előadóként tevékenykedik, előtte viszont az Atlantic Records kötelékébe tartozott, ám a kiadó munkamódszereivel képtelen volt azonosulni. Szerdán egy élő bejelentkezés során arról beszélt Instagramon, hogy a label ahelyett, hogy hagyta volna saját szövegeket írni, egész csapat ghostwritert küldött neki „segítségként”, bár ő ezt sosem kérte tőlük.

[vembed youtube=”AJYUjwo0vKU” ]„Az Atlantic-nél szövegírókkal dolgoznak. Aládrakják az alapot, megírják neked a szöveget, tulajdonképpen semmi mást nem kell tenned, csak felrappeni azt. Ennyi a dolgod. Ezzel pedig totál elveszik az önbizalmad, mintha nem lenne elég jó, amit magadtól csinálsz. Elmész a stúdióba felvenni egy számot, ott aztán egy csapat producer, kreatív és szövegíró vár már rád egy szinte teljesen kész számmal”.

Azt egyébként Lupe sem titkolta, hogy sokan elfogadják ezeket a feltételeket, mert így könnyen könnyebben, csupán néhány előre megírt számmal be lehet futni. De pont emiatt – mármint a népes háttércsapat okán – az előadók sokkal kevesebb pénzt tudnak keresni a zenéikkel, mivel a jogdíjak sem (csak) hozzájuk vándorolnak. Véleménye szerint éppen ezért, leginkább a turnézásból lehet igazán meggazdagodni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés