Kövess minket

Gasztro

Ha bírod a gyömbért, próbáld ki a kurkumát is!

Hallottál már a kurkuma előnyeiről?

Megosztva


Az Ázsiában hatalmas népszerűségnek örvendő kurkumát az európai konyhában relatíve kevesen használják, ám sokkal több van a sárga fűszerben, mint gondolnánk!

5 érv a kurkuma mellett:

1. A kurkuma – a gyömbérhez hasonlóan – fel tudja venni a harcot a fertőzésekkel, ezen felül pedig képes arra, hogy megküzdjön a gyulladásokkal.

2. A különleges fűszer megakadályozza, hogy bizonyos proteinek lerakódjanak az agyban, ezáltal segít az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez mellett jó hatással van a memóriára.

3. Alkalmazható puffadás, illetve emésztőrendszeri problémák esetén. A kurkuma már reggeltől képes támogatni a szervezetet.

4. Stimulálja a májműködést, amellyel segíti a zsírok emésztését, viszont akiknek problémájuk van az epéjükkel, azok óvatosan fűszerezzenek kurkumával.

5. A kurkuma hatóanyagai megvédik a szívet és az ereket. Ezen kívül a szakemberek azt is bebizonyították, hogy a kurkumin képes blokkolni a tumor növekedését elősegítő enzimet.

A kurkumát felhasználhatod a mindennapi főzés során, vagy vízben feloldva akár meg is ihatod. Ha nem a port választod, akkor a friss kurkumához vágj szeletekre gyömbért is, öntsd le vízzel, reggel hagyd állni, majd másnap kortyolgasd el.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés