Kövess minket

Aztaa

Ha feketék rohanták volna le a törvényhozás épületét, lelőtték volna őket – véli több amerikai rapper a tegnapi zavargás után

Megosztva

Forrás:

Donald Trump hívei betörtek az Amerikai Egyesült Államok Capitoliumába a tegnapi nap során, miután az elnök egy tüntetésen (alaptalanul) arról beszélt, hogy a demokraták ellopták a 2020-as elnökválasztást, ő pedig sose fogja elismerni, hogy Joe Biden nyert. Trump szerint hihetetlen méretű csalás történt, amihez most a republikánusok nagy része, sőt még a saját alelnöke, Mike Pence is asszisztál, mivel nem hajlandó leállítani a folyamatot, és inkább Trumpnak adni a győzelmet.  A már nem sokáig regnáló elnök ezután felszólította a tömeget, hogy vonuljanak a törvényhozás épületéhez, és mutassanak fel erőt. Ez később meg is történt, a feltüzelt Trump fanok egy ideig a rendőrökkel hadakoztak, majd betörtek a Capitolium épületébe, ahol rongáltak, ablakokat törtek be, szenátorok szobáiban csináltak rumlit, közben pedig szelfizgettek. Az épületben dolgozó politikusokat eközben kimenekítették.

[vembed youtube=”LYzsukyYgC4″ ]
A puccs-szerű lázongás képei bejártak a világot, többen pedig kihangsúlyozták, hogy ha a többségében fehér tüntetők helyett feketék törtek volna be az épületben, nagy valószínűséggel keményebb választ kaptak volna a hatóságoktól.

50 Cent például egy korábbi Black Lives Matter tüntetés képét osztotta meg, ahol a Capitolium lépcsőjén tömött sorokban állnak a katonaruhás védelmi erők. „Nem is kell többet mondanom” – írta a képhez a rapper.

[instagram]CJt4cyQHH14[/instagram]
Meek Mill és Lil Yachty még ennél is keményebben fogalmaztak, szerintük ez bizonyítja, hogy két párhuzamos Amerika létezik, mivel ha feketék lettek volna a tüntetők, mind golyót kaptak volna, de 2 Chainz is értetlenül állt a helyzet előtt. A tüntetés során amúgy 4 ember valóban meghalt, köztük egy Trump tüntető, akit mellkason lőttek, miközben megpróbált betörni az épület egyik fegyverrel örzött részére. 

[instagram]CJt5sR-JUcs[/instagram]
[twitter]https://twitter.com/lilyachty/status/1346923816119840769[/twitter]
[instagram]CJt8sq2lOG9[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés