Kövess minket

Tech

Ha minden jól megy, a FIFA játékokban már a Bajnokok Ligájában is tolhatjuk

Erre eddig csak a PES-ben volt lehetőség.

Megosztva

Forrás:

Jövő hónapban szépen csendben lejár a japán Konami és az UEFA tíz évre szóló megállapodása, mely lehetővé tette, hogy a Bajnokok Ligája kizárólag a Pro Evolution Soccer-ben volt elérhető a focis játékok közül. Ezt természetesen az elkötelezett FIFA fanok tudták a legnehezebben megemészteni, hiszen nekik karrier módban csupán egy kamu BL, a Bajnokok Kupája (Champions Cup) jutott, ami, valljuk be, mégsem ugyanaz az érzés, mint a labdarúgás legrangosabb sorozatában vitézkedni, még ha virtuálisan is. A Konami kiszállásával végre megnyílhat az út az EA Sports előtt, „csupán” meg kell állapodniuk a Bajnokok Ligája kizárólagos jogtulajdonosával, a már említett UEFA-val. Többen már kész tényként veszik a tárgyalások megkezdését, sőt felröppentek a szerződés aláírásáról szóló – kissé talán túlságosan optimista – híresztelések is.

Ennyire azonban ne rohanjunk még előre. Egyelőre csak a Konami és az UEFA békés szakítása biztos. Egy tegnap kiadott közleményben mindketten gyümölcsözőnek nevezték az évtizedes együttműködést, folytatásról azonban nem esett szó. A FIFA sorozat legnagyobb riválisa, a Pro Evolution Soccer így viszont teljes érdektelenségbe fulladhat, mivel a játék legnagyobb vonzerejét pont a Bajnokok Ligája jelentette. Ha valóban megszerzi az EA a jogokat, abszolút piacvezetővé válhat a FIFA.

Nekünk nincs más dolgunk csak figyelni a híreket, várva az esetleges bejelentésre. Egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a BL himnusza hamarosan felcsendülne az egyik jövőbeni FIFA-ban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés