Kövess minket

Aztaa

Ha rossz napod lenne, csak gondolj arra, hogy ez a szerencsétlen apuka röpke 48 év múlva oldhatja fel újra az iPadjét

Hupsz.

Megosztva

Forrás:

Biztosan volt már olyan veletek, hogy kómásan, bódult állapotban, vagy csak szimpla figyelmetlenségből adódóan egymás után többször is elrontottátok az okoskészülékeitek feloldó kódját, majd idegesen konstatáltátok, hogy hosszú percekig nem férhettek hozzá az adott kütyükhöz.

Hasonlóan járt Evan Osnos, a New Yorker magazin szerzője is: sok-sok elbaltázott kód-bepötyögés után a férfi iPadje leblokkolt és unlock-képtelenné vált egy időre. Akarom mondani ELÉG SOK időre.

Egészen pontosan 25 millió 536 ezer és 442 percre, ami átszámítva 48 évet jelent – a peches férfi így legközelebb úgy 2067 környékén próbálkozhatna újra.

Mint kiderült, nem ő, hanem most három esztendős porontya volt az elkövető, aki úgy tűnik egészen addig babrált a táblagéppel és nyomkodta be összefüggéstelen, az eredeti kódtól eltérő számok sokaságát, amíg az eszköz évtizedekre használat képtelenné tette magát.

Az újságíró a Twitteren folyamodott segítségért és tippekért, ahol segítőkész és trollkodó kommenteket egyaránt kapott: míg egyesek azt tanácsolták, hogy indítsa újra a gyerekét, vagy épp tegye egy zacskó rizsbe a készüléket, addig voltak, akik hasznosabb és jobb ötletekkel rukkoltak elő, ilyen volt például az Apple is.

Az iPadeket gyártó almás cég azt üzente, hogy az egyébként íróként is tevékenykedő Osnos a tablet újratelepítésével elviekben orvosolhatná a problémát, ennek csupán az a hátulütője, hogy minden adata elveszik, amit korábban nem mentett el máshová.[twitter]https://twitter.com/eosnos/status/1114651667214032896[/twitter]

(444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük