Kövess minket

Tech

„Ha te 11 vagy, akkor én is” – LtCorbis, a gyerek Youtube sztár

Hogyan lett egy 11 éves kislány az internet új kedvence?

Megosztva

Bevallom őszíntén nem tudom mit csinál egy mai 11 éves. És ezt nem azért mondom mert figyelne az FBI, hanem mert a technológia előretörésével és az internet természetéssé válásával ki tudja, hogy mennyire naprakész manapság egy kezdő kamasz. Ezek ellenére az általános tapasztalatom az, hogy ha egy fiatalt látok vlogolni, akkor az arcom mazsolává zsugorodik, mivel nekem kínos nézni. Ettől persze még lehet érdekes a korosztályának, csak 14 fölött már sajnos senkinek. 

Nem úgy LtCorbis videói, melyek nemrég hatalmas figyelmet kaptak, köszönhetően a név mögött álló 11 éves kislány saját koránál sokkal felnőttesebb viselkedésének. A kislány kifejtette már a véleményét feminizmusról, előítéletekről, vagy éppen a Youtube közösségről, miközben videójátékfelvételek mennek vizuálnak (egy stílus, melyet a szintén fiatal leafyishere Youtubeos terjesztett el). A csatornáján lévő videók a mostanában felfutott „kommentár” stílust képviselik, ahol a videós reagál egy másik videóra, és nem ritkán kisebb Youtubeon belüli minidrámák is felszínre kerülnek. A topikok magukban talán nem is annyira lennének egetrengetően nehezek egy 11 éves számára, viszont az az összedettség és lényeglátás, amivel Corbis beszél minimum meglepő. 

[vembed youtube=”NFxiZjayyZg” ]Sőt, annyira meglepő, hogy a kommentszekcióban rendszeresek a „Biztos, hogy nem vagy 11 éves, ez lehetetlen!” típusú kommentek. A nézők sokszor a káromkodásokat is kritizálják a videóknál, de valljuk be, egy lánynál, akit gyakorlatilag az internet nevelt fel, elég igazságtalan ezt felróni. Corbis saját magát más Youtube vloggerek egyvelegének tartja, állítása szerint nem olyan eredeti egyéniség ő, mint azt sokan elsőre gondolják, de ezek a kijelentések nem tudták visszatartani a hirtelen jött hírnevet. LtCorbis ugyanis pár hét leforgása alatt, néhány száz feliratkozóból csinált közel kétszázezret. Az igazsághoz hozzátartozik mondjuk, hogy a szintén netceleb Pyrocynical is felhívta a figyelmet a kislányra, ráadásul dícsérő szavak kíséretében.

[vembed youtube=”PkzQGyt_Etg” ]Ebből a jelenségből azt biztosan le lehet szűrni, hogy ahogy a TV sem butított el egy generációt a károgások ellenére, ugyanúgy az internet se tette. Mindig lesznek okos skacok, akik az előnyükre tudják fordítani az újdonságokat és az innovációkat, ahelyett, hogy agyatlan robotként fogyasztanák azt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés