Kövess minket

Aztaa

Hála ezeknek a pusztító hazai mémoldalaknak, végre a magyar internet is fuldokolhat a mocsokban

K U L T Ú R A.

Megosztva

Forrás: Facebook / Orbán Viktor mindennap elhajt valami mellett

Ahogy a molylepkemémet elemző októberi cikkemben is megállapítottam, a mémuniverzum meglehetősen elvadulttá és külső szemlélők számára közel érthetetlenné vált az elmúlt évek során. A szimpla, középen fotó, alatta-felette szöveg sémát követő képeket évekkel ezelőtt felváltották a formák és az egyszerű koncepciók teljes szétbarmolásával született dank-és szürreális mémek, az eszetlen shitposting pedig teljesen aláásta az értelem bármiféle, eddig naivan feltételezett szikráját is. Az aktuálisan futó, rommátorzított, szétszerkesztett, indokolatlan dolgokat egymással ötvöző, WordArt fontokkal operáló mémeknek az értelmük az, hogy rohadtul nincsen semmi értelmük. És ez zseniális. A 2018-as “millenial” humor olyan arcátlanul szar, hogy az már jó, és szerencsére beszivárgott Magyarországra is.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Egy olyan országba, ahol a “mém”-et Tibi Atyás, Nem Mondodos, pimposkefires, reakciós, 70% meghalásos hígfos-kontenttel tudnák csak sokan definiálni. Mindez viszont csupán a felszín, a Facebookon egyre szaporodnak a minőségi és korhű mocskot szállító site-ok, lépést tartva a közösségi médiában és a fórumokon burjánzó trash tartalmakkal. Hogy mi a közös bennük? Alapvető forrásuk az aktuálpolitika és a szélsőjobb demagógiája, – Orbán Viktor és Trianon everywhere – meg úgy nagyjából minden, amit el mertek képzelni a konstans Tibi Atya beeftől a videójátékokig.

Összegyűjtöttük a hazai mémbirodalom tíz legsúlyosabb, a trasht a legprofibb szinten fullba nyomó Facebook oldalát, indulhat a sújtódás!

Nemzeti Rock Memes

Netán bánt, hogy kedvenc bandáidnak, az Egészséges Fejbőrnek, a Kárpátiának, az Ismerős Arcoknak és a Cool Head Klannak nem jut elég szerep a mai magyar kultúrában? Nem tudsz betelni a Kárpát-medence bátor végvári vitézével, Toroczkai Lászlóval, és azt gondolod, nagyobb platformot érdemelne a nemzeti hős? Ha tehetnéd, hangosan bömböltetnéd a Bánkitón műmájerkedő, elzüllött bölcsészlányok fülébe az Ott, ahol zúg az a négy folyót? A pirosfehérzöld palacsinta a kedvenc desszerted, Fjallraven Kanken helyett pedig turuldomborműves tarsit viselsz inkább? Esetleg hiányolod a militarista dresszben villogó Novák Elődöt, és még ma is dúdolod a Magyar földre című örökzöldet Fankadeli Feritől? Akkor bizony jó helyen jársz, a Nemzeti Rock Memes garantáltan ki fogja elégíteni minden vágyadat. <3

Kinek ajánljuk: kiöregedett ex-Nemzeti Gárda és/vagy Betyársereg members, Harcos tracksuitban nyomuló frusztrált skinheadek, keményvonalas Kárpátia nightcore hallgatók, Tyirityán Zsolt 

Forrás: Facebook / Nemzeti Rock Memes

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Nem vacol a skinchanger

Az oldal, aminek adminjai a “Laza lángosozás Gyurcsány Fecóval 8)” kamu eseménnyel elérték a 2018-as választások legváratlanabb, egyben legnagyobb sikerét: tényleg összehoztak egy Gyurcsány Ferenccel közös lángosozást. De nem csak az említett bravúr miatt érdemes figyelni a Nem vacol a skinchanger posztjait, hiszen van náluk minden, mi szem-szájnak ingere és a 2010-es évek második felében egy kicsit is fontos: Nagymagyarország, Németh Szilárd, Szabó Péter, 6ix9ine, Majka, Fortnite, Trump és Hiro. Ezek természetesen halálos posztokba ültetve, a fent részletezett stílusjegyekkel megkoronázva.

Kinek ajánljuk: tapasztalt, expert mémfogyasztók, CS:GO-királyok 

Forrás: Facebook / Nem vacol a skinchanger

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Emo rockerek Tibi atya ellen

2018-ban mindenki újra emós: a rapperek emót csinálnak, emósnak öltöznek ők maguk, és rajtuk kívül sokan mások is, a túltolt sadness pedig még mindig swag. Ugyanakkor hiába a rengeteg felszínes és szenvtelen próbálkozás, az igazi, aranykorbeli emót már senki sem fogja tudni feléleszteni. Kivéve azokat az elkötelezett mémlordokat, akik hadat üzentek Tibi Atyának, és egy közel másfél éves szünet után visszatértek, hogy az ivós papot megsemmisítve újra 2006-ot teremtsenek! ^^ X)

Kinek ajánljuk: kockás cipős-pulcsis-csuklószorítós, szájpiercinges-szemfestékes-övcsatos elkötelezett Tibi Atya utálók XD, Tokio Hotel és Black Veil Brides fanok :3 *-* 

Forrás: Facebook / Emo rockerek Tibi Atya ellen

Forrás:

Forrás:

Turulvér – 100% Magyarok Testvérisége

“Alapítás: 1000.augusztus 20. Árpád atyánk igéje napi rendszerességgel, az igazi, 100% magyaroknak” – áll a Turulvér Facebook oldalának névjegyében. Végre egy site, ahol minden, magát tiszta magyarnak valló hun méltó áhitatban egyesülhet, virtuális vérszerződést kötve a menyasszonyi-és katonaruhás anime lányok koszorújában. Mint tudjuk, Királyi mágusok ősnépe a magyar, és végre valaki reprezentálja is ezt. Elődeink büszkék, nem volt hiábavaló átlépni azt a Vereckei-hágót :’)

Kinek ajánljuk: szittyavérű magyarok, nagymagyar összeesküvés-elmélet tudósok, Turáni átok-hívők 

Forrás: Facebook / Turulvér – 100% Magyarok Testvériség

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is?

Az élet szar és méghozzá feleslegesen céltalan is, de legalább itt van nekünk a számítózás és az otthonunk biztonsága. Mert hát ki az a hülye, aki 2018-ban még eljár valahova, és emberi kapcsolatok építgetésével foglalkozik, ahelyett, hogy gépezne egy jót, és inkább meghúzná magát a szobája magányában. Nem csak ebből a 21.századi, keserűen ironikus, de mégis valahogy életszerű nihilizmusból építi az imidzsét a Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is? oldala, hiszen egy csomó szatirikus és társadalomkritikus (lásd: starter packek, “Budapest Segglyuka 2017”) tartalomra is bukkanhatunk náluk a zseniális, random bejegyzésektől kezdve a banyatank tartalmát megfejteni próbáló, gyakran a stock fotók morbid abszurdságát tökéletesen kihasználó mémekig.

Kinek ajánljuk: önjelölt hikikomorik, besavanyodott, szuicid egyetemisták,  I Don’t Like Shit I Don’t Go Outside hallgatók 

Forrás: Facebook / Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is?

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Najmanos memék és Szilágyis purdék

Feltételezéseink szerint az egri Neumann János-és Szilágyi Erzsébet gimnázium kreatívjai által üzemeltetett Facebook page egy fényesen csillogó szemétdomb, telis-tele pusztító nyalánkságokkal. Furry-k + herbó + no roxa áj + hazai videósok + politika + Nagymagyarország (ismét) + popkultúra + Minecraft + Fluor + Lil Skies = 100% rák. 

Kinek ajánljuk:
mindenkinek aki szereti :’DDD :~), egri fenegyerekek 

Forrás: Facebook / Najmanos memék és Szilágyis purdék

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Hagyjál anyu fortnitézok

Fortnite viccek, lükeségek, kajlaságok meg minden más. Ja, és ha igazat mondtak az adminok, akkor 1 like-ért cserébe ki fogják szabadítani 6ix9ine-t. Hajrá, fiúk, vendégeim vagytok egy vape+dabre a Parli előtt.

Kinek ajánljuk: Fortenight rajongók, woke mémerek és gémerek

Forrás: Facebook / Hagyjál anyu fortnitézok

Forrás:

Forrás:

Orbán Viktor mindennap elhajt valami mellett

Az Orbán Viktor mindennap elhajt valami mellett oldalon szépen dokumentálva végigkövethetjük, ahogy Orbán Viktor mindennap elhajt valami mellett. Bölcs nemzetvezetőnk tényleg MINDEN mellett elkrúzol, legyen az fiatalkori önmaga, Super Mario, a Pornhub, a Paksi Atomerőmű, a medvén lovagló Putyin, egy Supreme üzlet, Filthy Frank, Molnár Krisztián, fűgumók, vagy éppen a Groove Street. Egy szó mint száz: gyémántkontent.

UPDATE: Ahogy a page kezelőitől utólag megtudtuk, sok, az oldalon szereplő mémet nem ők készítettek, a már megjelent posztok nagy részét a követőik küldték be nekik.

Kinek ajánljuk: hithű NER-lovagok, az internettel és Facebookkal ismerkedő Fidesz-szavazó nyugdíjas nénik, mémkedvelő Fidelitas tagok 

Forrás: Facebook / Orbán Viktor mindennap elhajt valami mellett

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kasza Tibi atya 420

Nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy a magyar internet legbefolyásosabb alakjai közé tartozik Kasza Tibi és a fiktív, mégis szinte már testben is köztünk élő, istenített Tibi Atya. Nemes legendák ők, a mainstream M É M (ezerszeres idézőjel) -szcéna nagykutyái, akiknél csak egy jobb akad: a jó öreg Kasza Tibi atya, és az ő gyilkos, fájdalmasan dank tartalmai.

Kinek ajánljuk: Kasza Tibi és Tibi Atya posztjaira ráunó, igazán ütős retket kereső egyének 

Forrás: Facebook / Kasza Tibi atya 420

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Ctfu Magyarország

A trash magasiskolája: Drake-Fletós profilkép, a keresztény értékek és a Trianon revízió supportja (pray emoji helye) és a világ legjobb, Zámbó Jimmy-s Death Grips mémje.

Kinek ajánljuk: mindenkinek, aki szeret vicces képeken jókat nevetni :~)

Forrás: Facebook / Ctfu Magyarország

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés