Kövess minket

Tech

Hamarabb itt lehet a PS5, mint gondolnánk

Sok PS4 tulajt haragítanának ezzel magukra.

Megosztva

Forrás:

A Sony legutóbbi jelentése szerint már több mint 60 millió PS4-et szállítottak le a boltoknak, ami nem teljesen ugyanaz, mintha el is adták volna mindet, de ez a szám még így is elég magasnak számít. A japán cég 2018 áprilisáig még további 18 millió gép leszállítását tervezi, ha ezt sikerül megütni, a Playstation 4 máris bekerül a legeladottabb konzolok 10-es listájába. Már ha addig nem rukkolnak elő a következő konzoljukkal. 

A PS5 gondolata elsőre őrültségnek tűnhet, hisz alig egy fél éve jelent meg a Pro, mely már magában nagy felháborodást keltett a PS4 tulajok körében, erősebb grafikai processzora miatt. A Sony az aggódó hangokat azzal próbálta nyugtatni, hogy a Pro-ra nem jelenik meg egyetlen exkluzív játék se, csakis a 4K-s TV-k terjedése miatt jelentetik meg az új konzolt. Az év vége felé viszont biztosan megjelenik a nagy rivális Xbox új kiadása, a Scorpio (csak kódnév), mely még a Pro-t is bőven lekörözi, fura szituációba kerítve ezzel a Sony-t. A kérdés, hogy mit lép a japán cég, mi lesz a válasz a Scorpióra, már ha lesz egyáltalán.

Damian Thong, a Macquarie Capital Securities elemzője szerint a válasz a PS5 lesz, melyet 2018 végére datál. Az előrejelzésre persze lehetne azt is mondani, hogy teljesen légből kapott, de érdemes kihangsúlyozni, hogy Thong volt az, aki megjósolta anno a Pro-t és a PS4 Slim-et is, szóval félig mégiscsak látnok a figura.

Korábban egy másik elemző, Michael Pachter, a Wedbush munkatársa is beszélt már a konzolok jövőjéről. Szerinte a következő Playstation (legyen az 5 vagy bármi más) játékait a Pro-n is lehet majd futtatni, és csak a sima PS4 esik majd ki a körből, életbe tartva ezzel kétciklusnyi gépet. 

(WSJ, Destructoid)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés