Kövess minket

Film

Hamarosan a mozikba kerülhet Steven Soderbergh horrorfilmje, amit a saját iPhone-jával vett fel

Közben kaptunk egy hideg verítékben úszó trailert is hozzá.

Megosztva

Forrás: imdb

Tegnap – hosszas titkolózás után – megérkezett az első hivatalos trailer Steven Soderbergh vadiúj pszichohorrorjához, az Unsane-hez. Az előzetest nézve a legtöbbeknek talán fel sem tűnik, de a rendező az egész filmet valamiféle méregdrága kamera helyett a saját okostelefonjával vette fel. Mint említettük, a mozi teljes titoktartás közepette készült, szinte csak és kizárólag pletyka szinten létezett még a legjobban értesült hollywoodi körökben is.

Az Unsane egy, az idegösszeomlás szélén álló nőről szól (Claire Foy), akit akarata ellenére bezárnak egy ideggyógyintézetbe, mert senki sem hiszi el neki, hogy valaki állandóan a nyomában van, zaklatja őt. Ahogy telik az idő minden(ki) egyre bizonytalanabbá válik körülötte, végül a főszereplő magára marad a kényszerképzetével együtt az őrület határán. A helyzetét nehezíti, hogy az elmegyógyintézetben a személyzet, illetve az ápoltak is ellene fordulnak.

A horrornak a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon tartották az első vetítését, a mozikban március 23-tól tűzhetik majd műsorra világszerte.

Nem az Unsane azonban a filmtörténet első alkotása, amit teljes egészében okostelefonnal rögzítettek. Három évvel ezelőtt – mivel nem volt elég pénze a drága technikára – Sean Baker készített egy filmet (Tangerine) iPhone-nal, azóta egyre több hasonló produkció látott napvilágot. Olyan elismert rendező, mint Soderbergh eddig még nem próbálkozott telóval filmezni, nem lennénk meglepve, ha divatot teremtene az Unsane.

Íme, a vérfagyasztó trailer:

[vembed youtube=”u7KZrt_cHH0″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés