Kövess minket

Film

Hamarosan forgatni kezdik az Ol’ Dirty Bastard életéről szóló filmet

RZA lesz a producer, a rendezőt még keresik.

Megosztva

Forrás:

2004-ben halt meg kábítószer-túladagolás következtében a Wu-Tang Clan alapító tagja, a klán meg nem értett zsenije, Ol’Dirty Bastard. Az azóta eltelt 14 év során többször hallani lehetett egy, a rapper zűrös életéről szóló film előkészületeiről, a tervezgetésnél tovább azonban senki sem jutott eddig. Pedig bőven lenni mit megmutatni vele kapcsolatban: ODB körül ugyanis mindig izzott a levegő, ha valahol megjelent ott tuti történt valami. Volt rá példa, hogy totál beállva adott interjút, a legemlékezetesebb akciója mégis az volt, amikor az 1998-as Grammy-díjátadón magából teljesen kikelve felrohant a színpadra, mert a Wu-Tang nem nyert semmit. Rövid ideig kábítószer birtoklás, illetve testi sértés miatt börtönben is ült, ám a számtalan balhéja ellenére mégis a zenéi miatt maradt meg az emberek emlékezetében.

Most, ha minden a tervek szerint alakul, a Sony Pictures és RZA végre összerakja az önéletrajzi ihletésű művet, méghozzá egy harmadik uncsitesó által megírt 2016-os forgatókönyv alapján. Nagyjából ez minden, amit egyelőre tudni lehet a produkcióról. A rendező személye még nem ismert, a stúdió bőszen keresgél a lehetséges jelöltek között, a producer az előbb említett RZA lesz. Korábban ő egy Rolling Stones interjúban beszélt arról, hogy a 2015-ös NWA film, a Straight Outta Compton sikere (értsd.: bevétele) bebizonyította, hogy igenis érdemes hiphop témájú filmeket forgatni manapság. A zene és a mozi szerinte különös egyveleget alkot, érdemes foglalkozni vele.

ODB 1968-ban Russell Tyrone Jones néven látta meg a napvilágot New York városában. Művésznevét az 1980-as Ol’ Dirty and the Bastard című kung-fu filmből kölcsönözte. Fia Young Dirty Bastardként ismert a rap bizniszben.

[vembed youtube=”h2zgB93KANE” ]

[vembed youtube=”-dWO3DTaeQk” ](Variety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük