Kövess minket

Stílus

Hannibal Lecter beszabadult a divathétre

Gareth Pugh Hannibal Lecter maszkokkal szemléltette a női ambíciót.

Megosztva


Gareth Pugh is azok közé a tervezők közé tartozik, akik számára a divatbemutató egyben performansz is, túlmutat a ruhák felvonultatásán. Szeret a végletekig eltúlzott sziluettekkel kísérletezni, így a kreációit sokszor inkább művészetként, mint hordható darabokként kell szemlélni.

Ezúttal ez inkább a kiegészítőkben érvényesült: a provokatív angol tervező a londoni divathéten bemutatott kollekciójában a filmtörténet egyik rettegett alakjához, Hannibal Lecterhez nyúlt inspirációért. A modellek bőr maszkokat viseltek, a fogak előtt ráccsal, hogy még véletlenül se tudjanak… hmm… beleharapni valakibe a bemutató alatt? A tervező a nyers női ambíciót szerette volna megjeleníteni a maszkokkal, azokat a nőket, akik magukhoz ragadják a hatalmat.

Az egyik amerikai zászlót idéző szett – kék alapon fehér csillagok – elég egyértelműen utal egy bizonyos nőre, aki jelenleg hatalmi pozícióra törekszik. A kifutó sokszor tökéletes eszköz arra, hogy a dizájnerek állást foglaljanak, és nem ez az első utalás az amerikai elnökválasztásokra, amit láttunk a divathetek alatt: a férfi divathéten az Avoc küldött végig Trump, Clinton és Obama maszkos modelleket a kifutón. Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője pedig ott ült a Marc Jacosb bemutató első sorában, egy saját maga által készített, Hillary Clinton arcképével díszített pólóban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés