Kövess minket

Elektronikus

Hányni tudna a róla elnevezett színpadtól Amerika egyik legnagyobb fesztiváljának alapítója

Új rendezvényt csinál inkább.

Megosztva

Forrás:

Tavaly ünnepelte negyed évszázados fennállását a chicagói Lollapalooza fesztivál. Az egyik alapító, Perry Farrell visszatekintő interjút adott a Chicago Tribunenek, melyben arról is beszélt, hogy igazából a zenék közel felét gyűlöli a saját rendezvényén.

A Jane’s Addiction tagjaként Perry egy utazófesztiválként alapította még 1991-ben, a mára az egyik legprominensebb amerikai fesztiválként számon tartott Lollapalooza-t. Abban az évben pont nem turnéztak, szóval jó ötletnek tűnt egy saját roadshow szerű rendezvény megrendezése, ahol főleg az alternatív rock és a rock egyéb műfajai domináltak. 2017-re természetesen már sehova se utazik a Lolla, és a hosszúsága is négy naposra bővült, az átalakult zenei felhozatalról nem is beszélve, a hip hop, rock és EDM egyszerre jelen van a feszten.

Az interjúban Perry már az új projektjén elmélkedik, úgy tűnik a Lolla-t át szeretné inkább adni, és ehhez a mostanában populáris zenéknek sok köze van. Perry-ről nevezték el a feszt 8 színpada körül az egyiket, és bár ennek eredetileg nagyon örült, az elmúlt években a nevével fémjelzett előadóktól már szabályosan rosszul van. 

A 2005-ös újraindulásunkkor még örültem, mikor feljött, hogy az én nevemet viselje az egyik színpad. Megtisztelő volt. De most már azt kérdezik az emberek tőlem: Perry mik folynak a színpadodon? És ez egy nagyon jó kérdés, mivel utálom az EDM-t. Az orrlyukaimon keresztül okádnék, annyira gyűlölöm. Nem fogom sose megbocsátani, hogy mennyire tönkretette a house zenét, amit igazából imádok, mivel meditatív és pszichedelikus – egy utazásra visz el. Most pedig néha kínosan érzem magama saját fesztiválomon.

Perry azért hozzátette, hogy érti az EDM szerepét a zeneiparon belül, egyfajta popzenének tartja, ami egyszerűen bevonzza az átlag hallgatót. Az EDM utálata viszont oda vezette, hogy 18 hónapon belül debütáltatja új fesztiválját, ahol szigorúan a house zene kerül a középpontba. 

“Csak úgy lehet megváltoztatni a dolgokat, ha magam is a változás része leszek. Az új projektemben nagyszerű house zenék lesznek. Remélem meg tudom állítani az EDM-et az ajtónál és megmondhatom neki, hogy forduljon vissza.” – mesélte.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük