Kövess minket

Hiphop

Harmincegy órán keresztül rappelt Frzy megállás nélkül, ezzel pedig új Guinness Rekordot állított fel

Nem volt szükség orvosokra, simán bírta tüdővel.

Megosztva

Forrás:

Valószínűleg még a legtájékozottabb hiphop fanoknak sem mond túl sokat Harvey Daniel, azaz Frzy neve, pedig a pittsburghi illetőségű emszí múlt vasárnap a világon egyedülálló dolgot vitt végbe; kerek 31 órán keresztül freestyleozott szinte megállás nélkül egy helyi bevásárlóközpontban. Tette mindezt azért, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvének lapjai közé a létező leghosszabb rap-maraton büszke tulajdonosaként.

A nem mindennapi mutatvány komoly előkészületeket igényelt: a nézők mellett, merthogy nyilvános volt az esemény, két orvos is végig jelen volt, felkészülve arra az eshetőségre, ha Frzy mondjuk rosszul lett volna rappelés közben, vagy ami még rosszabb, netán elmegy a hangja. Szerencsére ő is és a hangszálai is kimondottan jól bírták a terhelést, habár így is tartott minden megkezdett órában egy rövid, öt perces szünetet, hogy igyon pár kortyot, illetve bekapjon néhány falatot. Szigorú szabályok vannak egyébként Guinnesséknél: az előadott számok között emberünk mindösszesen öt másodpercnyi pihenőt tarthatott, hogy rendezze gondolatait.

[vembed youtube=”Tz0vXOh9Bqg” ]Az első hasonló rekordot az úttörőnek is tekinthető Chiddy Bang’s Chiddy abszolválta még 2011-ben, ő több mint 9 órán keresztül freestyleozott akkor, majd 2016-ban Murs következett, aki 24 órán át rappelt egyfolytában. Legutóbb, 2017-ben egy Pablo Alvarez nevű srác került be a Guinness rekorderek közé – Mursot túlszárnyalva – kis híján 26 órás performanszával.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük