Kövess minket

Aztaa

Három kilométeres sörvezetéket építenek a belgák

A belga Burges város egyik történelmi sörfőzdéjét kötik össze a palackozóüzemmel.

Megosztva

Az elképzelést Xavier Vanneste, a De Halve Maan sörfőzde tulajdonosa vetette fel négy éve, mivel el akarta kerülni, hogy az UNSECO világörökség részét képező macskaöves, középkori kisvárosból több száz teherautón kelljen történelmi sörfőzdéje termékét palackozásra szállítania. 

A helyi sörkedvelők vevők voltak ötletére azzal a kikötéssel, hogy “hajlandók befektetni, amennyiben kapnak egy csapolópontot a vezetéken” – mondta Vanneste.

A vezeték négymillió eurós költségeinek tíz százalékát a helyi sörivók adták össze. A vezetékbe már ősztől óránként négyezer liter sört fognak átpumpálni, hogy az ipari parkban lévő palackozóba jusson.

[twitter]https://twitter.com/PatGarofalo/status/728609347387809792[/twitter]
“Ez rengeteg sör, jóval több, mint amit bárki egy életen át képes meginni”
– tette hozzá Vanneste, aki a Brugse Zot és a Straffe Hendrik nevű sörökről híres. 

Az adományozókat bronz, ezüst és arany fokozatúakra osztották fel. Ha valaki 7500 eurót fektetett be, élete végéig naponta egy üveg Brugse Zot sört “csapolhat” magának. Volt olyan befektető, egy helyi étteremtulajdonos, aki 11 ezer eurót ajánlott fel a projekthez.

A sör környezetbarát szállítása lehetővé teszi, hogy a sörfőzde régi, történelmi otthonában maradjon és tovább növekedjen anélkül, hogy környezetileg károsítaná Brugest.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük