Kövess minket

Stílus

Hát persze, hogy a H&M is lemásolta a Balenciaga Speed Trainert

Nagyon megy a zoknicipő.

Megosztva

Forrás:

I like those Balenciagas, the ones that look like socks” – rappeli Cardi B, új kislemezén, de nem ő az egyetlen, akinek bejön a spanyol luxusmárka zoknicipője, amire jó bizonyíték, hogy már szinte mindenki lemásolta, akinek csak köze van a divathoz.

A Speed Trainer elnevezésű lépő 2016-ban debütált, és mikor épp nem „sold out”, akkor 165 ezer forintot kérnek érte. Megjelenése óta egymás-után készítettek hasonló cipőket a nagyobb divatházak, az Acne, a Fendi, a Versace, és a Dior is előrukkolt a saját interpretációjával az elmúlt években.

Forrás:

A Speed Trainer trendből természetesen a fast fashion márkák sem akarnak kimaradni, olcsóbb alternatívát nyújtva azoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják megfizetni az eredetit. Elsőként a Bershka dolgozta fel a cipőt, kár hogy rögtön undorítót alkottak. A cipzár még akár egy jó elhatárolódás is lehetne az eredeti dizájntól, de az olcsó kivitelezés bántja a szemet, a gagyi „don’t behave” fast fashion bölcselet szövegről nem is beszélve.

Forrás:

Január végén aztán a szintén Inditex birtokában lévő Zarán volt a sor, hogy tovább véreztesse a trendet, de meglepő módon ez még nem is sült el olyan rosszul. Talán azért, mert egyedül a cipő talpán változtattak minimálisan.

Forrás:

Végül itt van a legújabb próbálkozó, a svéd H&M. Ezen a szinten már mindössze 16 ezer forintért hozzá lehet jutni az eredeti kopijához, így spórolva meg 90%-ot a Speed Trainer árán. Az olcsóságán kívül ugyanis nem igazán szól mellette semmi.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük