Kövess minket

Hiphop

Hat rapper, akik beleszülettek a jóba…

…avagy, nem mindenki jön az utcák mélyéről ebben a szakmában sem.

Megosztva

Elárulunk egy titkot még a lista elején. Bizony vannak olyan emszík, akik nem a gettóból, vagy éppen nem a börtönből érkezve kezdték el karrierjüket a Hip-Hop világában. Nem mindekinek volt nehéz gyermekkora még ennek a stílusnak a képviselői között sem, bár a közvélekedés egészen más. 

50 Cent, Biggie, Nas vagy éppen Jay-Z, hogy a legnagyobb neveket említsük, mind szegénységben nőttek fel és tényleg alulról építkezve jutottak el a csúcsra. No, meg tehetségesek is voltak, annak ellenére, hogy nem ritkán piti vagy éppen kevésbé piti bűntényeket követtek el fiatal korukban.

De most nem róluk lesz szó! Következzenek azok az arcok, akik nem mélyszegénységben, hanem pont ellenkezőleg, arany kanállal a szájukban születtek a legnagyobb luxusba. Hogy ők mire vitték?! Nézzük meg!

Kezdjük a sort emszík gyermekeivel. Itt van rögtön Ice Cube fia. A srác OMG (Oh My Goodness) néven nyomja és először a faterja “I Am the West” című lemezén tűnt fel, majd szerepelt még pár számban apjával, de a nagy áttörés számára elmaradt, ezért manapság is leginkább úgy ismerik : – tudod, ez az Ice Cube gyereke…

Master P fia, Romeo Miller is a rappel próbálkozott, több-kevesebb sikerrel. A srác már öt évesen szövegelt apjának, majd később Lil’ Romeo néven egészen jól fizető szerelmes-giccs rappet csinált, amivel kimondottan sok pénzt keresett, sőt még aranylemezt is kapott a “munkásságért”. A csábító tini szerepét kinőve, már nem rappel Romeo, hanem gagyi filmekben szerepel inkább…

Kapaszkodjatok meg! Tom Hanks és Tommy Hilfiger gyermekei is rappelnek. A két srácot, azért hozzuk egy kalap alatt, mert egyikük sem túl sikeres (egyelőre) mikrofonnal a kezében. A kis Hanks Chet Haze néven nyomja, bár eddig még nem sok mindent ért el, apja mindenben támogatja a fiút, meg persze minden pénzzel.

Kissé körmönfontabb a helyzet a divatmogul Tommy Hilfiger fiával. Ricky Hil, vagy, ahogy korábban hívatta magát Rich Hil már kiadott 18 (!!!) mixtape-et és szerződése van a Warner Bros. Records-al. A drogproblémáiról és tetoválásairól ismert srác nyomta már Kid Cudi-val és Leona Lewis-sal is korábban, de a várva várt áttörtés még neki sem jött össze.

Következzen a méltán ismert és elismert rapper-producer the Alchemist, mint pozítiv példa. Ő Beverly Hills-ben nőtt fel, apja jól menő fogászatot vezetett ott, és a kis Alchemist bizony semmiben nem szenvedett hiányt. Egy középiskolába járt például  Angelina Jolie-val és gyakran vett részt olyan eseményeken, ahol a város legillusztrisebb tagjai jelentek meg. Ez a múlt, és the Alchemist valóban eljutott a csúcsra. Olyan nevekkel dolgozott már együtt mint Nas, a Mobb Deep és Action Bronson, hogy tényleg csak párat említsünk, mert nem lenne hely mindenkit felsorolni itt.

Szintén sikeressé tudott válni a rapben Jermain Dupri is. Ezt persze tehetségének (is) köszönheti, nem csak az apukájának, Michael Mauldin-nak, aki a Colombia Records vezetője volt korábban. 12 évesen a kis Jermain táncos szeretett volna lenni, de aztán mégis a zenénél kötött ki, mint producer. Ő fedezte fel annak idején az azóta már legendássá vált csapatot a Kriss Kross-t például. Ő írta a “Jump” című számukat, mellyel befutottak az akkor még kissrácok az egész világon. 1998-ban saját lemezt jelentetett meg, “Life in 1472” címmel, ezen többek között szereplt Jay-Z is. Karrierje során számtalan világsztárral dolgozott és saját kiadót is alapított So So Def néven.

A listán(nem) szerepel(hetne) Puff Daddy fia is, aki idén írta alá szerződését apja kiadójával. Ő, egyelőre még egy számot sem adott ki. Így nem tudjuk eldönteni, hogy a kontraktus ellenére egyáltalán rappelt-e életében. KingCombs néven találjátok meg a 18 éves tagot.
[instagram]BHtF3QGDv-Z[/instagram]

(theboombox.com nyomán)
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.