Kövess minket

Elektronikus

Hatalmas bulikomplexummá alakítanák a németek a berlini Tegel repülőteret

Fesztiválnak is helyet adhatna.

Megosztva

Forrás: Wikipedia

Európa nem hivatalos techno fővárosa, Berlin egy újabb helyszínt kaphat a bulizásra, ha a helyi klubokat tömörítő bizottság terve sikerrel jár. A legújabb partidesztináció ráadásul nem holmi lepukkant gyárépület lenne (bár mondjuk egy budapesti közönség már annak is örülne), hanem konkrétan a Tegel repülőtér.

A jelenleg is üzemelő Tegel a tervek szerint azután zárna be, hogy végre sikerül megnyitni a Brandenburg repülőteret, amit eredetileg 2011-ben akartak átadni, de ez azóta sok csúszás után 2020 környékére tolódott. A Der Tagesspiegel nevű német lap információi szerint a Berlin Klubbizottság (a helyi klubok érdekérvényesítő szervezete) már jövő hónapban felméri a terepet, hogy a bezárás után miként tudnák hasznosítani a területet, az állandó megborulásokhoz. A tervek között van a Tegel torony, a hangárok, valamint a repülőgép hajtómű tesztelő csarnok rendezvényekre való felhasználása, netalán klubbá alakítása, utóbbi ráadásul már most is hangszigetelt, tehát ezzel már nem is kéne bajlódni, de egy fesztivál megrendezése is az ötletek között van.

Ezek persze még csak a tervek, ebből egyáltalán nem biztos, hogy bármi is megvalósul, hisz eleve nem lehet tudni, hogy végül mikor zár be végleg a Tegel, plusz egy felmérés szerint a németek többsége inkább megtartaná a repülőteret, tehát sok a kérdőjel, de a rave reménye hal meg utoljára.

(Electronic Beats)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés