Kövess minket

Hiphop

Hatalmas hiphop antológia van készülőben

Már csak a pénzt kell rá összegyűjteni.

Megosztva

Forrás:

A Kickstarteren gyűjtenek pénzt egy igencsak részletes hiphop antológia projektre. Az adományokat a washingtoni Smithsonian Intézet gyűjti, célnak pedig 250 ezer dollárt adtak meg, melyből egy 300 oldalas könyv, valamint több mint 120 dalt tartalmazó lemezek kerülnének legyártásra. A könyvbe eddig még soha nem látott fényképek, és 9 terjedelmesebb esszé is bekerülne. 

Ha összejön a pénz, akkor ez lesz a harmadik antológia, melyet a Smithsonian Intézet megjelentet, korábban már az amerikai folk és a jazz zenének is szenteltek egy-egy válogatást. A Smithsonian Anthology of Hip-Hop and Rap gyakorlatilag a kezdetektől dolgozná fel napjainkig a stílust és a kultúrát.

Forrás:

A Kickstarteres bejelentővideójukban a Public Enemy egyik alapítója, valamint MC Lyte, az első női rap szólóalbummal jelentkező rapper szerepel, de kiemelik, hogy több mint 50 kurátor dolgozik csak azon, hogy mi kerüljön bele pontosan a könyvbe, ami nem vita nélküli. Eme cikk írásakor 90 ezer dollárt sikerült összegyűjteni, de a kampány november 16-ig tart, ami ha sikeres lesz, 2018. decemberében meg is jelenhet az antológia.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.