Kövess minket

Film

Háttérbe szorítja a Disney a Star Wars spin-off filmeket Solo „bukása” után

Inkább a főfilmekre koncentrálnak.

Megosztva

Forrás:

Talonba rakta a Disney a Star Wars spin-off filmeket, miután nem a várakozásoknak megfelelően teljesített a Solo: Egy Star Wars-történet – tudta meg a Collider. A döntés az Obi-Wan szólófilmet, és a nemrég kiszivárgott Boba Fett filmet is érinti, a Disney egyelőre egyiket sem viszi tovább, inkább a főfilmekre akarnak a koncentrálni.

A Solo: Egy Star Wars történet a második Csillagok Háborúja spin-off film volt a Disney-től, de sem a kritikai visszhangok, sem a bevételek nem hozták azt, amit egy Star Wars filmtől elvárt volna a cég. A mozi egy hónap alatt 339,5 millió dollárt gyűjtött be a kasszáknál, ami igazán szép teljesítmény, de közel sem olyan jó, mint mondjuk a másik spin-off film, a Zsivány Egyes, mely hasonló intervallum alatt 424 milliót hozott a konyhára. Sokan a májusi premiert, valamint a franchise túltengését hibáztatták, a Disney pedig azonnal lépett, nem akarják, hogy az emberek véglegesen beleunjanak a messzi-messzi galaxisba.

A spin-off tervek (vélhetően ideiglenes) leállítása után inkább a kilencedik rész csiszolására fordítják az energiáikat, mely jövő decemberben kerül a mozikba, utána pedig egy friss trilógia kidolgozására állnak rá, amit Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson készít majd.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük