Kövess minket

Hiphop

Házkutatást tartottak Las Vegasban Tupac Shakur gyilkossági ügyével kapcsolatban

Megosztva

Újabb fejlemények történtek Tupac Shakur máig lezáratlan gyilkossági ügyének nyomozásában, miután Las Vegas-i rendőrök nemrég házkutatást tartottak az 1996-os gyilkossággal kapcsolatban.

A Las Vegas-i rendőrség nyomozói hétfőn házkutatási parancsot adtak ki egy nevadai Hendersonban lévő házra, mely körülbelül 27 km-re található a városhatártól. A rendőrök röviden ismertették a házkutatás részleteit, csak annyit tettek hozzá, hogy az „a Tupac Shakur-gyilkossági ügy folyamatban lévő nyomozásának része”. Letartóztatás nem történt.

Az ABC News információ szerint a nyomozók többek között számítógépeket, laptopokat és Tupacról és a haláláról szóló cikkeket kerestek. Az ügy bizonyítékait most mutatják be a Las Vegas-i esküdtszéknek. A nyomozás várhatóan még hetekig-hónapokig eltart. A nyomozók régóta úgy vélik, hogy a gyilkos valószínűleg már halott, és két évvel a vegasi lövöldözés után egy másik lövöldözés áldozata lett. A jelenlegi nyomozás során kiderülhet, hogy ki ült a gyilkos autójában, amikor a Tupacot megölő lövések eldördültek. Ez elvezethet ahhoz, hogy valakit bűnrészességgel vádoljanak. A tisztviselő azonban figyelmeztet, hogy még nem született vádirat.

A nyomozók azután kezdtek újra foglalkozni az üggyel, hogy a Netflix leadta az Unsolved: The Tupac and Biggie Murders” című sorozatot 2018-ban, 2019-ben pedig megjelent a „Compton Street Legend” című könyv Duane Keith Davis, más néven Keffe D tollából, aki azt állította, hogy ő az egyik élő szemtanúja a lövöldözésnek.

Tupac rokonai a TMZ-nek nyilatkozva azt mondták, ők is a médiából értesültek a fejleményekről és nincs semmilyen további információjuk a nyomozás állásáról, amit Mopreme Shakur, Tupac mostohatestvére eleve megkésettnek tart.

2Pac-ot 1996. szeptember 7-én Las Vegasban lőtték le, hat nappal később, 25 éves korában halt meg a kórházban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés