Kövess minket

Események

Henna fesztivál és indiai szépségnap

2016-ban május 15-én megrendezésre kerül az I. Magyarországi Henna Fesztivál, amely magába olvasztja az első indiai szépségnapot is a Krisna-völgyben.

Megosztva

Ezen a napon az érdeklődők közelebbről szemügyre vehetik a különleges növényt, és annak művészetét. Egy olyan alkotási folyamatba van lehetőség belekukkantani, amelyek az ősi civilizációk már használtak a mindennapjaik során, azonban akkor nem kizárólag díszítő szerepet töltött csak be.

A henna elsődleges funkcióját az egészséggel kapcsolták össze. Úgy gondolták, hogy fertőtlenítő hatása van, amely megakadályozza a betegségek kialakulását. A díszítéseknek régebben volt egyfajta rituáléja, amely egy bizonyos kontaktust feltételezett a hennakészítő és vendége között. A tökéletes eredmény érdekében a festés mindkét részről meditációt igényelt, hiszen aki viselt már ilyet, az jól tudja, hogy a hennára az első pár órában fokozottan figyelni kell.

A gyönyörű hagyományt hivatott bemutatni a fesztivál, ahol a látogatók elsajátíthatják majd a hennafestés minden csínját-bínját. Megismerkedhetnek majd a henna tradíciójával, a henna hajfestéssel, az esküvői hennával és egy versenyben is részt vehetnek majd. Lesznek egész napos állandó programok is, például kiállítás, száriba öltözés, gopipötty és kajal is. Az igazán lelkesek kipróbálhatják a festést, illetve otthoni felhasználásra csemegézhetnek a porok között is. A szentély látogatás mellett pedig igazi indiai vegetáriánus finomságokat is kínálnak majd.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés