Kövess minket

Aztaa

Hetedik mennyország helyett hetedik pokol, avagy csúnyán megégett az amerikai kosárlabda-válogatott a Kínában zajló világbajnokságon

Hol van már a Dream Team?!

Megosztva

Forrás:

Hiába szokás emberemlékezet óta az NBA aktuális bajnokcsapatát egyben a kosárlabda világbajnokának is nevezni, az amerikai válogatottra, azaz a TEAM USA-re ez a megállapítás – napjainkban legalábbis – egyáltalán nem állja meg a helyét. Mint ahogy a Kemba Walker és Khris Middleton nevével fémjelzett nemzeti együttes sem állta a sarat a jelenleg Kínában zajló FIBA kosaras világbajnokságon sem, hiszen egymás után két felettébb kellemetlen zakóba is belefutottak a héten: szerdán az amúgy kimondottan jó erőkből álló franciáktól szenvedtek arcpirító, 10 pontos vereséget (79-89), míg tegnap a szerbek páholták el őket öt ponttal, 94-89 arányban.

[vembed youtube=”S5A9BQjjz_M” ]Ezzel a két buktával nagyjából minden esélyük elszállt arra, hogy tisztességesen zárják az eseményt; a legjobb esetben is csak a hetedik helyen végezhetnek, de ehhez még meg kell verniük a csehek által kiütött lengyel csapatot, ami az eddigi amcsi produkciót látva, nem lesz éppen sétagalopp. Ha ez a meccs sem jönne össze nekik, akkor nyolcadikok lesznek csupán.

Az amerikai kosárlabda-válogatott egyébként még sosem szerepelt ennyire gyengén világbajnokságon; 2002 volt a mélypont számukra, akkor a hatodik helyet szerezték meg egy spanyoloktól elszenvedett vereség után.

Persze tudjuk jól, hogy az NBA legnagyobb sztárjainak a hosszú és kimerítő szezont követően nem sok kedvük marad nemzetközi tornákon részt venni, ám pont az említett 2002-es blamát méltóképpen, öt világbajnoki címmel feledtették. Sőt mi több, 2006 óta nem bukott el egyetlen világbajnoki vagy olimpiai mérkőzést sem az Egyesült Államok gárdája. Egészen eddig, ugyebár.

Jövőre Tokióban olimpiát rendeznek, oda valószínűleg sokkal masszívabb kerettel érkezik a TEAM USA, kettőnél talán több ALL-Star játékossal a soraikban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés