Kövess minket

Események

Hétfőn újraindul a Quiz night

Ha még nem tudod, mit csinálj hétfőn esténként, van egy jó tippünk!

Megosztva

 

A Quiz night minden hétfő este, országszerte több kocsmában megrendezett műveltségi vetélkedősorozat, ahol a nevező csapatok mérik össze a tudásukat, az est győztese pedig általában italnyereményben részesül a vendéglátóegység részéről. Nemcsak ezért éri meg azonban játszani, hanem mert jó kikapcsolódás és alkalom arra, hogy heti rendszerességgel összejöjjön a társaság – végülis mi más programja lenne az embernek hétfő este?

Így gondolkodtak a Quiz night hazai meghonosítói is, akik Írországból vették az ötletet: ott már hagyománya van a hasonló kocsmakvízeknek. A kérdéssorok különböző szekciókból tevődnek össze: van általános műveltség, minden héten változó, két specifikus téma, képfelismerés, villámkérdések, és a résztvevők is küldhetnek be feladványokat. A feladatok minden helyszínen egységesek, mert összesített bajnokságban is vezetik a pontszámokat, és a szezon végén (május 21-én) majd alegjobb ötven csapat mérkőzhet meg a döntőben. Persze el lehet menni egy-egy alkalomra is, csak az a fontos, hogy előtte helyet kell foglalni a csapatnak a Quiz Night honlapján. A helyszínek listáját is itt találjátok. A szabály szerint öten lehetnek egy csapatban, ennél több fő fölött pontlevonás jár (de néha az összeadott tudás kifizetődő). Érdemes minél előbb nevezni, mert a felkapott helyeken gyorsan megtelnek az asztalok.

Budapesten már nemcsak hétfőnként tartanak kvízt, hanem kedden a Hunyadi LakásBisztróban (ez elég exkluzív, mert csak 4 csapat játszhat),  szerdán pedig gyors szeszkvíz 10 villámkérdéssel, 10 általános kérdéssel és egy párosítóssal a végén a Fröccskocsmában .

Lesz farsangi forduló is, február 8-án, amelyen a bajnokságban 15 plusz pontot lehet kapni a beöltözésért.

Szóval hajrá, szedd össze a barátaidat és tornáztassátok meg az agyatokat hétfő este egy kis iszogatással összekötve!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés