Kövess minket

Film

Hétvégén debütál a Kung Fu Panda 3

A hétvégén debütál a kínai és észak-amerikai mozikban a Kung Fu Panda 3 című animációs film.

Megosztva


Amikor a DreamWorks Animációs Stúdió bemutatta 2008-ban a Kung Fu Panda című egészestés filmjét, a kínaiak úgy érezték, hogy a hollywoodi stúdió kinyújtotta karját az országuk felé. A panda meghódította a kasszasikerlistákat, amíg a helyi animációk messze lemaradtak tőle.

Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks műhely vezetője felajánlotta, hogy egy amerikai-kínai animációs stúdiót hoznak létre, amit Kínában persze tárt karokkal fogadtak. Katzenberg egy új Kung Fu Panda-sorozatot, illetve más animációs filmeket javasolt a partnereinek.

Kínát, már ellepték a Kung Fu Pandás reklámfogások. Gabonapelyhes és egyéb élelmiszeripari termékek is szívesen ábrázolják a pandát.

A magyar mozikban március 17-től látható a Kung Fu Panda 3. A produkciót emellett két változatban is vetítik: egy angol nyelvű szinkronnal, amelyhez Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan és más világsztárok adták a hangjukat és mandarin nyelven, közismert helyi sztárokkal. A két verzióban a szereplők szájmozgása és mimikája is eltérő a nyelvhez alkalmazkodva.

Mint Katzenberg elmondta, a kínai mozisok először úgy kalkuláltak, hogy a bevétel 80 százalékát az angol nyelvű változat hozza majd, 20 százalékát pedig a mandarin. “De aztán megmutattam nekik a két különböző verziót, ami teljesen megváltoztatta a véleményüket” – mesélte. A stúdiófőnök szerint a Kung Fu Panda 3 kasszasiker lesz Kínában, mivel “a sorozatot és a főhőst is nagyon szereti a kínai közönség”.

Az új epizódban Po találkozik elveszettnek hitt apjával, és együtt indulnak új kalandok felé. A magyar mozikban március 17-től látható Kung Fu Panda 3.

[vembed youtube=”0rT8MKkJBqo” ]

MTI alapján

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.