Kövess minket

Film

Hiphop köntösbe bújtatott Rómeó és Júliát rendez Spike Lee

Verona helyett irány Brooklyn.

Megosztva

Alighogy befejezte a Netflixnek készített Da 5 Bloods nevet viselő, Chadwick Boseman főszereplésével megkoronázott vietnámi háborús film munkálatait, új mozi készítésébe kezd Spike Lee – derül ki a Hollywood Reporter exkluzív beszámolójából.

Az ikonikus amerikai rendező friss műve – melyhez a Legendary Pictures stúdióval szerződött le –  nem is akármilyen film lesz, mint kiderült, egyenesen

egy hiphop köntösbe bújtatott Rómeó és Júlia-parafrázist fog vászonra vinni, ami igencsak testhezálló feladat a műfajjal szoros kapcsolatot ápoló, azt gyakran reprezentáló alkotónak.

Forrás: Capital XTRA

Fontos, hogy a sztori nem saját ötlet, ugyanis a film egy képregényen fog alapulni, mégpedig a 2012-ben megjelent, Ron Wimberly által írt és rajzolt Prince of Cats-en – elméletileg ezt a címet veszik át a készítők is. A PoC Tybalt szemszögéből mutatja be a már ismert shakespeare-i történetet, helyszíne pedig Brooklyn, avagy Lee szülővárosa – emberünk, a Nets meccsek állandó nézője erre különösen büszke –  így a környezet és az atmoszféra teljesen ismert és megszokott a rendezőnek, pláne úgy, hogy korábbi nagy filmjei, a Szemet szemért és a Dzsungelláz is itt játszódtak.

A narratíva szerint Tybalt a Capuletekkel karöltve a ’80-as évek hiphop zenével és graffitivel színesített Brooklynjának ura, ők harcolnak a Montagoue-k ellen, mint két egymással szemben álló utcai gang. A legtöbb elem ezen kívül megegyezik az eredeti Rómeó és Júliával, viszont ahogy a Filmtekercsen is írják, a harcokat már nem csak a fegyverek, hanem a rap és a breaktánc döntik el, de nem kell aggódni, katanák is előkerülhetnek a bakelitek, bőgatyák és festékes kannák mellett. Azt még nem tudjuk, hogy a szerelmi szál pontosan miként fog érvényesülni, mindenesetre szívesen végigkövetnénk egy bandaháborúval és intrikával körített gettórománc kibontakozását, miközben boom bap szól a háttérben.

Forrás: Filmtekercs

Habár keringtek arról pletykák, hogy a Prince of Cats egyik sztárja a Childish Gambino sorozatából (Atlanta) és a Tűnj el!-ből is ismert  Lakeith Stanfield lesz majd, a mostani információk szerint mégsem ő a szerencsés jelölt, a színészi gárda névsora tehát még felfedésre vár, azt viszont már biztosan tudni, hogy a producerek Janet és Kate Zucker lesznek, a rendezés mellett pedig a forgatókönyvért is a tavaly debütált Csuklyásokkal Oscart behúzó és Cannes-ban is arató Lee felel majd, Selwyn Seyfu Hinds, a The Source magazin korábbi főszerkesztője, hiphop témában jártas író-producer mellett.

A Prince of Cats Pontos és hivatalos megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, további információk hamarosan.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés