Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • "Csing Csang Csung" ad libje miatt mentek neki Lil Pumpnak az ázsiai kommentelők

"Csing Csang Csung" ad libje miatt mentek neki Lil Pumpnak az ázsiai kommentelők

Offmedia- 2018.12.18. 19:01
Újabb rappert vádolnak rasszizmussal, érzéketlen szövegei miatt.
Lil Pump hétfőn egy rövidebb részletet töltött fel új dalából Instára, botrány lett belőle. A leírás szerint "Butterfly doors" című dalban a floridai rapper a "be vagyok tépve - a szemem, mint egy ázsiaié" hiphop klisé egyik változatát rappelte ugyanis, majd hozzádobott egy "Ching chong" ad libet is, ami ugye a kínaiak nyelvét kifugorázó duma.

Az egyelőre megjelenési dátum nélküli dal részletének kommentszekcióját azonnal elárasztották a kínai kommentek, de rengeteg angol nyelvű hozzászólás is Pumpot szidja, rasszistának minősítve a szövegrészletet. Egyesek egyenesen odáig elmentek, hogy a feketék degradálására használt "nigger" szóval egyenértékűsítették Pump csingcsungozását. 

Egy kínai rapper, Fire Panda válaszul egy diss trekket is megjelentetett, szimplán "Fuck Lil Pump" címmel.

Ez nem az első eset, hogy egy füves-ázsiai szem hasonlattal kerül bajba egy rapper, idén nyáron Wiz Khalifának kellett magyarázkodnia, amiért azt rappelte: "Smoke got my eyes lookin' Korean” . A szöveget még a koreai médiában is felkapták, Wiz végül azzal takarózott, hogy neki vannak koreai barátai, akik nem sértődtek meg, szóval nem látja, hol a probléma.


Hozzászólások