Keresés

DMX könnyezve beszélt a többszörös személyiség zavaráról

Offmedia- 2020.09.11. 18:11
"Velük" tudott csak átlendülni a nehéz időszakokon.
DMX élete tele volt buktatókkal. A rapper a hiphop szcéna egyik kitörölhetetlen alakja, de még mielőtt a Ruff Ryders legnagyobb előadója lett volna, gyerekként megélte, hogy elhagyta a családját az apja, anyja és váltakozó pasijai folyamatosan bántalmazták, kirúgták az iskolából, majd tinédzserként az utcát is megjárta. Később felnőttként a drogfüggőség is nagy problémát okozott neki, a démonjaival pedig csak a lelki egészsége árán tudta felvenni a harcot - derült ki egy friss dokumentumfilmből.

Az új, öt részes BET dokusorozat, a Ruff Ryders Chronicles a rapper kollektívájának és kiadójának, a Ruff Ryders-nek a krónikáját meséli el, a YouTube-ra felpakolt legutóbbi részlet pedig 1999 márciusától indul, mikor DMX és JAY-Z együtt nyomták le a "Hard Knock Life" turnét. A hatalmas siker és a hirtelen jött szeretethullám teljesen letaglózta X-et, többször imával fejezte be a koncertjeit, nem egyszer sírta el magát a színpadon, és elmondások alapján a backstage-ben is. "Ha valaha küzdöttél személyes problémákkal, könnyedén tudtál vele azonosulni" - mondja Irv Gotti producer a filmben. A nagy rajongótábor viszont kemény nyomást helyezett X-re, aki a drogokhoz fordult. Előfordult olyan, hogy három napig ki sem mozdult a szobájából, majd mikor segíteni akartak neki, fegyverrel fenyegetőzött.

A drogfüggőség mellett sajnos lelki zavarok is kialakultak nála. Habár DMX nagyon szűkszavúan beszél róla, de megemlíti, hogy többszörös személyiség zavarban szenved. "Ezek különböző dolgok...Van egy pár dolog, egy pár ember bennem, akik segítettek az életem nehezebb időszakaiban" - meséli, de attól elzárkózik, hogy ennél többet áruljon el a benne lévő emberekről. "Nem tudom, hogy én hoztam őket létre, vagy Isten adta őket nekem, vagy a körülményeim miatt van ez" - teszi hozzá, miközben majdnem elsírja magát.

A témában DMX ex-felesége, Tashera Simmons is megszólal, szerinte a rapperben még mindig ott van a naiv gyerek, ez az első személyisége, "Earl", ő az, aki kifejlődhetett volna, ha az apja nem hagyja el a családot. Aztán ott van "X", ő már egy agresszív és  sokkal kiszámíthatatlanabb személyiség, végül ott van "DMX", mint előadó, aki viszont törődő és szeretetteljes. 

A dokuban amúgy az is feljön, hogy habár DMX iszonyat jól keresett a karrierje csúcsán, vagyona nagy részét másokra költötte el, a kiadóban lévő barátaira, valamint csomó jótékony célra. "DMX-en sosem láttál egy rakás arany nyakláncot, nem láttad Lambóban furikázni" - meséli Swizz Beatz.

A Ruff Ryders doku eddigi, YouTube-ra felpakolt részleteit itt lehet csekkolni.

Hozzászólások

Érdekes lehet