Keresés
10O
Budapest
2017.10.23., hétfő (Gyöngyi)

Elkelt a Wu-Tang Clan titkos albuma

Offmedia- 2015.11.25. 09:23
189
Egy amerikai gyűjtő rekordösszeget fizetett érte.

Wu Tang1125
Fotó: Getty / Europress

A "Once Upon A Time In Shaolin" lemez mindenidők legegyedibb hip-hop kiadványa. 6 évig készült és mindössze egy példányt gyártottak le belőle. Az alapokért RZA és Tarik "Cilvaringz" Azzougarh a felelős, és a csapat minden tagja hallható a korongon. Vagyis korongokon, hiszen dupla-lemezről van szó. Az albumról 2014-ben beszélt RZA először, most pedig egy online aukció kereten belül elkelt. Méghozzá rekordot döntve. Ennyi pénzt, még nem adtak ki zenei árverésen. Hogy mennyit? Pontos összeget nem tudunk, de milliós tételről van szó. Dollárban! Az első, rögzített Elvis Presley dalért például 300.000 dollárt fizettek.

WuTang e1420597764810 ujis0m

A vevő, aki nem fedte fel személyét, az album mellé kap egy 55.000 dollár értékű, PMC MB2-XBD típusú hangfalat. A két lemez doboza is valódi műalkotás. Kézzel készült, Yahya által tervezett, ezüstözött darabról van szó. A vásárló kap mellé egy aranyozott eredetiséget igazoló tanúsítványt és egy bőrkötéses szövegkönyvet is, amelyben minden szám külön története is olvasható.

Mi, hétköznapi halandók, viszont legkorábban csak 88 év múlva hallhatjuk a lemezeket, ugyanis az új tulajdonos, aki minden jogdíjjal maga rendelkezik, csak akkor jelentetheti meg. Persze, ha akarja...

(forbes.com nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom